Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Ολοι σήμερα στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα καλούν απεργοί χαλυβουργοί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό
Να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα καλούν απεργοί χαλυβουργοί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό
Ο εργατόκοσμος και τα λαϊκά στρώματα απ' όλη την Αττική πρέπει σήμερα να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης των απεργών χαλυβουργών στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, που οργανώνει το σωματείο. Να ακολουθήσουν και να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους χαλυβουργούς. Γιατί αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην κοινή ρότα που έχουν χαράξει επιχειρηματίες όλων των κλάδων με στόχο την εξαθλίωση της εργατικής τάξης.

Το τείχος αντίστασης που υψώθηκε απέναντι στην εργοδοσία από τους χαλυβουργούς και συνεχίζει να χτίζεται εδώ και 48 ημέρες απεργίας πρέπει να ενισχυθεί με κλιμάκωση αγώνων που θα εμποδίσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να δημιουργήσει πολλές χαλυβουργίες οργάνωσης και αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο. Η σημερινή μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των χαλυβουργών, δεν θα είναι απλά μια ένδειξη αλληλεγγύης. Εχει σαφές και ξεκάθαρο στόχο. Να δείξει στο μεγάλο κεφάλαιο, ότι η εργατική τάξη θα αντιτάξει πλατιά και ενωμένη πάλη διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Αυτό το σκοπό έχει άλλωστε το πρόχθεσινό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των χαλυβουργών προς όλη την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό και στο οποίο μεταξύ άλλων καλούν όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου, Λαυρίου, Μεγάρων) να κηρύξουν 24ωρη απεργία σε όλους τους χώρους εργασίας της Αττικής. Στα πλαίσια αυτά ήδη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, καλεί με ανακοίνωσή του το ΕΚ ΑΘήνας, να πάρει απόφαση για απεργία.


Οι δράσεις που αποφάσισαν οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζονται και αύριο Κυριακή 18 Δεκέμβρη με συμμετοχή στη συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών, ώστε να οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουν οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας. Επίσης οι απεργοί θα προχωρήσουν την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια νέας τριμερούς συνάντησης που τους ανακοινώθηκε. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες, που αναβλήθηκε.

Συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο των χαλυβουργών αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονικής, Πανεπιστημίου Πειραιά, Οδοντιατρικής Αθήνας, Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας, ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας και οι παρακάτω Φοιτητικοί Σύλλογοι από το ΕΜ Πολυτεχνείο: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Τοπογράφοι, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί.

Δεν αφήνουν να κοπεί το νερό σε απεργό

Με τη συσπειρωμένη δράση και τον αγώνα, οι απεργοί χαλυβουργοί και το σωματείο τους αντιμετωπίζουν και σειρά ζητημάτων που προκύπτουν από τον πολυήμερο αγώνα τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η απειλή που δέχεται απεργός από την ΕΥΔΑΠ Νίκαιας να του κόψει το νερό. Ο συγκεκριμένος απεργός, με άνεργη γυναίκα και δύο παιδιά, είχε κάνει διακανονισμό για υπέρογκο λογαριασμό λόγω διαρροής. Πλήρωσε την πρώτη δόση τον Οκτώβρη, αλλά η ΕΥΔΑΠ τον καλεί το Δεκέμβρη να πληρώσει τις δύο επόμενες μαζί, αν και ο απεργός ενημέρωσε για την κατάσταση. Ξεκάθαρα, βέβαια, η διοίκηση του σωματείου που ενημερώθηκε ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει να κοπεί το νερό στο σπίτι του απεργού.

Κινήσεις έμπρακτης αλληλλεγγύης πάντως είδαν και χτες οι απεργοί χαλυβουργοί να εκφράζονται. Ετσι χθές το πρωί έφτασε στο χώρο του εργοστασίου ένα φορτηγό λαχανικά από το ΠΑΜΕ, σαν πρώτη δόση για το γιορτινό τραπέζι των χαλυβουργών αλλά και 3 τόνοι ξύλα.

Μία ολόκληρη νταλίκα με 420 κούτες γάλα έφεραν συνδικαλιστές του σωματείου της ΛΑΡΚΟ, που γνωρίζουν τι σημαίνει πολυήμερη απεργία από το 1977. Στο χώρο του εργοστασίου όμως βρέθηκαν εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου Βελγίου, υποσχόμενοι ότι θα διαδώσουν τον ηρωικό τους αγώνα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org