Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς φως εδώ κι ένα χρόνο!

Η 50χρονη άνεργη Α.Κ. στην Πάτρα, μητέρα δύο παιδιών, δεν έχει ρεύμα εδώ κι ένα χρόνο. Τα παιδιά, όλο αυτό το διάστημα αναγκάζονται, για να πάνε την άλλη μέρα στο σχολειό, να διαβάζουν υπό το φως των κεριών. Ο Γολγοθάς που περνάνε οικογένειες των λαϊκών στρωμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και τις ανθρώπινες αντοχές. Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Εμεινε άνεργη από το 2006. Μεγαλώνει τα δυο παιδιά της, μόνη. Είχε ένα μικρομάγαζο και αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο», την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ουσιαστικά ξεκληρίζει τους επαγγελματοβιοτέχνες προς όφελος των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα όλης αυτής της πίεσης ήταν να υποστεί έμφραγμα.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στο ΠΑΜΕ το οποίο όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ως αποκούμπι τους. Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ μαζί με την αντίστοιχη της ΠΑΣΕΒΕ προχώρησαν σε άμεση και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην 50χρονη μητέρα.

Τέτοιες καταστάσεις δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά πρέπει να γίνουν συλλογική υπόθεση του λαϊκού κινήματος, των συντονισμένων λαϊκών αγώνων στην ενίσχυση των οποίων η εργατική τάξη καλείται, με το ΠΑΜΕ, να αναλάβει τον πρωτοπόρο ρόλο που της αναλογεί. Σ' αυτήν την κατεύθυνση δυναμώνουν τις πολύμορφες παρεμβάσεις τους τα ταξικά συνδικάτα, για την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και των δραματικών διαστάσεων που παίρνουν, καλώντας το λαό σε οργανωμένη και συντονισμένη πάλη, για να μην πληρώσει αυτός την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια. Γιατί είναι αδιανόητο, ειδικά σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα και με τον τεράστιο πλούτο που υπάρχει, να κόβεται το νερό και το ρεύμα, να ξεσπιτώνεται κόσμος.


Ν. Τ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org