Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Αύριο εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στους δρόμους!

Μέχρι τελευταία στιγμή συνεχίζεται το άνοιγμα

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 11/9
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 11/9
Να ξεσηκωθούν ενάντια στις ληστρικές αυξήσεις που προωθούν η κυβέρνηση κι οι συν - εταίροι της σε ρεύμα, πετρέλαιο και ΦΠΑ, συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στα αυριανά συλλαλητήρια, κάλεσαν τα κοινά κλιμάκια ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, που χτες και προχτές πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα κεντρικά καταστήματα της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, αντίστοιχα. Κάλεσαν τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και όσους περίμεναν στις ουρές, για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, αύριο να βγουν στους δρόμους, να στείλουν βροντερό μήνυμα σε όσους λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα.

Στην ΕΥΔΑΠ, η αγανάκτηση και η οργή ήταν τα κύρια στοιχεία που αντίκρισε η αντιπροσωπεία, καθώς τα πλατιά λαϊκά στρώματα - εργάτες, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες - έρχονται αντιμέτωποι με όλο και πιο «φουσκωμένους» λογαριασμούς, για να ικανοποιήσουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες, όπως είναι και το νερό. Αλλωστε την ανηφόρα παίρνουν και τα τέλη αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ που (από το 2001) αυξήθηκαν πάνω από 80%, ενώ, την ίδια περίοδο, το τιμολόγιο του νερού αυξήθηκε κατά 150%.

Αντίστοιχες κουβέντες στήθηκαν και στο κατάστημα της ΔΕΗ. Εκατοντάδες έφταναν στα ταμεία, να πληρώσουν τους ήδη δυσβάσταχτους για τη λαϊκή οικογένεια λογαριασμούς ή για να επανασυνδέσουν το ρεύμα που τους έκοψαν. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τις λαϊκές οικογένειες να μη δεχτούν τις αυξήσεις - φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που φτάνουν ακόμη και το 66,7%! Ετσι, μια οικογένεια που μέχρι τώρα κατανάλωνε 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο (χαμηλή κατανάλωση) και πλήρωνε 70 ευρώ, θα φτάσει να πληρώνει 105 ευρώ, ενώ με κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρες από 160 ευρώ, θα πληρώνει γύρω στα 210!

«Η πολιτική που γεννά αυτήν την κατάσταση είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», τόνισε η αντιπροσωπεία απευθυνόμενη στους καταναλωτές. «Είναι η πολιτική που παραδίδει βορά στο μεγάλο κεφάλαιο υπηρεσίες, όπως αυτή της Ενέργειας, όταν θα έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία», επισημαίνοντας ότι χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και τους καταναλωτές με τις απανωτές αυξήσεις και κάλεσαν πλατιά λαϊκά στρώματα «να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, στο δρόμο»!

Αντίστοιχα, συνεχίζονται οι ετοιμασίες και στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό χτες το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΥΑ και τον ΟΑΕΕ. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί και στην Κατερίνη έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Ενώ πικετοφορία πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στις Συκεές της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ