Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Διαδηλώνουν ενάντια στις διώξεις και στην εξαθλίωση

Σήμερα στις 10 π.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο

Την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική καταστολής, τρομοκρατίας και διώξεων που τη συνοδεύει, θα καταγγείλουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Νάουσας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο Νάουσας, θα συνεχιστεί στις 10.30 π.μ. έξω από τον ΟΑΕΔ και θα καταλήξει στις 11 π.μ. έξω από το ΙΚΑ.

Στο Ειρηνοδικείο θα καταγγείλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και την προανακριτική επιχείρηση η οποία εξελίσσεται μετά από μήνυση που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΕΔ για τη συμβολική κινητοποίηση - κατάληψη που είχαν πραγματοποιήσει το Νοέμβρη του 2007 στον ΟΑΕΔ της Νάουσας, απαιτώντας μέτρα για την ουσιαστική προστασία των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών από τα εργοστάσια του ομίλου Λαναρά και άλλων επιχειρήσεων. Θυμίζουμε ότι 8 συνδικαλιστές, στελέχη του ΕΚΝ και των σωματείων των κλωστοϋφαντουργών, καλούνται να απολογηθούν με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Στον ΟΑΕΔ θα απαιτήσουν να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για επιδότηση που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι από τα εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ που είναι απλήρωτοι επί 19 μήνες.

Στο ΙΚΑ θα απαιτήσουν να θεωρηθούν τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των απολυμένων της ΕΝΚΛΩ που παραμένουν άνεργοι και, ενώ έχουν πραγματοποιήσει από 7.500 έως 10.000 ημερομίσθια, σήμερα είναι καταδικασμένοι να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ