Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος

Στην ΠΥΡΚΑΛ περιόδευσε χτες ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εντονο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Εντονο το ενδιαφέρον των εργαζομένων για τις θέσεις και τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Να καταδικάσουν τη συνειδητή απαξίωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ), στον Υμηττό, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Και επισήμανε ότι πρέπει να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να «επιστρατεύσουν» την πείρα τους, που θέτει επιτακτικά το δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό». Τα τελευταία 10 χρόνια, από 7.500 εργαζόμενους συνολικά στα ΕΑΣ έχουν μείνει μόλις 1.600, δουλειές από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν ανατίθενται, μεγάλες παραγγελίες δίνονται σε ξένες πολυεθνικές, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες.

Κατάσταση ερήμωσης επικρατεί και στο εργοστάσιο στον Υμηττό. «Κάθε φορά που έρχομαι, με "πιάνει η καρδιά μου", κάθε φορά και μεγαλύτερη εγκατάλειψη», είπε στους εργαζόμενους ο Θ. Παφίλης. Πράγματι, περπατώντας κανείς μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου δε συναντάει άνθρωπο, ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση. «Δίνουν τις παραγγελίες στις πολυεθνικές, πληρώνει ο ελληνικός λαός αστρονομικά ποσά κι εμείς εδώ καθόμαστε. Ανακοινώνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παραγγελίες και σε μας δε δίνει δουλειά...», έλεγαν οι εργαζόμενοι.

«Μην τους ανέχεστε πια!»

Ο Θ. Παφίλης μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων
Ο Θ. Παφίλης μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων
«Γιατί, αφού μπορούν τα ΕΑΣ να καλύψουν τις αμυντικές ανάγκες και να εκσυγχρονιστούν, οδηγούνται στο κλείσιμο;», έθεσε το ερώτημα ο Θ. Παφίλης. «Κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Κλείνουν συνειδητά παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια», τόνισε.

Πρέπει - συνέχισε - να φτάσετε στο εξής συμπέρασμα: Δεν πάει άλλο με αυτό το σύστημα. Μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω, τα παίρνει όλα. Θα επιβληθούν στην Ελλάδα εργασιακές συνθήκες Ασίας και Λατινικής Αμερικής. Η κοινωνική πολιτική θα εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Παρά την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης ζούμε χειρότερα, δουλεύουμε περισσότερο. Θεωρούνται «πολυτέλεια» το σχολείο, ο παιδικός σταθμός, το νοσοκομείο. Η αγροτική παραγωγή ρημάζει. «Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, δεν είναι μονόδρομος η βαρβαρότητα», σημείωσε. «Γιατί τους έχουμε ανάγκη τους βιομήχανους; Δε θα μπορούσαν τα καράβια, οι τηλεπικοινωνίες κλπ. να είναι λαϊκή περιουσία; Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας; Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η λαϊκή εξουσία».

«Μικρές κυβερνήσεις» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», ο Θ. Παφίλης είπε ότι οι Περιφέρειες θα είναι σαν «μικρές κυβερνήσεις», που θα εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική. «Θέλετε άλλη μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ πάνω από το κεφάλι σας;», είπε χαρακτηριστικά. Οπως σημείωσε, προβλέπεται 30.000 εργαζόμενοι στην τοπική διοίκηση να απολυθούν. Δεν πρόκειται να μεταταχθούν, όπως άνεργοι παραμένουν ακόμη οι 7.000 της «Ολυμπιακής». Τα σχολεία θα περάσουν στην αρμοδιότητα της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υπάρχουν πολλές κατηγορίες, κάθε δήμος θα ψάχνει να βρει πόρους για τη λειτουργία τους.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πέρυσι τέτοια περίοδο τι τους έλεγαν οι σημερινοί υποψήφιοι περιφερειάρχες, Γ. Σγουρός, Γ. Δημαράς, Αλ. Μητρόπουλος: «Να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, γιατί θα είναι καλύτερα. Τώρα, για να υφαρπάσουν την ψήφο σας εμφανίζονται "ανεξάρτητοι" ή και "κατά του μνημονίου". Η ΝΔ, λέει, διαφωνεί με το μνημόνιο, αλλά θα το εφαρμόσει! Ο ΛΑ.Ο.Σ. λέει ότι οι αδικημένοι στη χώρα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και προνομιούχοι οι εργαζόμενοι!».

«Ακόμη κι αν διατηρείτε τις διαφωνίες σας, σκεφτείτε ότι το ΚΚΕ ποτέ δε σας είπε ψέματα. Αν δε βγει ενισχυμένη η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα πανηγυρίζουν αυτοί που σας ρουφάνε το αίμα κι εσείς θα είστε με σκυμμένο κεφάλι, γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ