Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με την ορμή του Φεστιβάλ

Για τρεις μέρες το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα αγκαλιάστηκε από δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Οσοι ανταμώσαμε εκεί, νιώσαμε τη δύναμη αυτής της λαοσύναξης, νιώσαμε τη συγκίνηση για τους χιλιάδες των νέων με τα κόκκινα λάβαρα. Νιώσαμε την ελπίδα για τους χιλιάδες των νέων αλλά και μεγαλύτερων που πρωτοδιάβηκαν φέτος τις πύλες του Φεστιβάλ, όχι μόνο μπαίνοντας σε μια μεγάλη πολιτική γιορτή, αλλά κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Να γιατί αυτό ήταν ένα Φεστιβάλ σταθμός: Γιατί φανέρωσε τις νέες δυνατότητες που ξανοίγονται για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Φανέρωσε την άνοδο του κύρους του Κόμματος στην κοινωνία και - ιδιαίτερα σημαντικό - στη νέα γενιά.

Αυτή η πολιτική γιορτή, που σηματοδοτήθηκε από τόση επιτυχία, είχε ένα συγκεκριμένο σύνθημα - κάλεσμα: «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Αυτός είναι ο λόγος που σκόπιμα και συνειδητά «θάφτηκε» από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πλουτοκρατίας. Και είναι ακόμα πιο προκλητική αυτή η σιωπή των καναλιών και εφημερίδων για την κοσμοπλημμύρα του Φεστιβάλ αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ίδια μέσα, δε χάνουν ευκαιρία να «βροντοφωνάζουν» για τη μια ή την άλλη συναυλία των «σταρ» της νυχτερινής Αθήνας ή ακόμα και για τα «απόκρυφα» της προσωπικής τους ζωής. Δείγμα της ξεφτίλας τους είναι αυτό, αλλά και δείγμα της συνολικότερης αντιμετώπισής τους για το ΚΚΕ, τις θέσεις και την πολιτική του.

Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ όμως, είναι δείγμα και για κάτι ακόμα: Μπορούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, με μεγαλύτερη δύναμη να απευθυνθούμε πλατιά στο λαό και τη νεολαία, με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Η επιτυχία αυτή του Φεστιβάλ, στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν, δεν έρχεται σε μια τυχαία στιγμή. Ερχεται ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές που έχουν γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. Ερχεται στην αυγή μιας περιόδου που νέα αντιλαϊκά μέτρα δρομολογούνται για να μειώσουν κι άλλο το λαϊκό εισόδημα, για να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, για να καθυποτάξουν συνειδήσεις. Σ' αυτή την περίοδο λοιπόν, η επιτυχία του Φεστιβάλ αποπνέει ελπίδα όχι μόνο ότι μπορεί να μεγαλώσει η αντίσταση, αλλά ότι μπορεί όλο και πιο έντονα να φωτίζεται ο δρόμος της προοπτικής, η δυνατότητα να αλλάξει ο λαός σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του.

Εμπρός, λοιπόν! Αμεσα, τώρα, με την ορμή που μας δίνει η μεγάλη λαοσύναξη της Κομμουνιστικής Νεολαίας, να εξορμήσουμε στον κόσμο της δουλειάς, στους ανθρώπους του μόχθου: Από το να μεταφέρουμε παντού το κάλεσμα για τα αυριανά συλλαλητήρια, από το να πρωτοστατήσουμε για την οργάνωση της πάλης του λαού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, από το να απευθυνθούμε πιο πλατιά κι αποφασιστικά με το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, από το να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα... Από όλα αυτά που είναι αναγκαία σήμερα, για να μεγαλώσει η ίδια η δύναμη του λαού, για να ανοίξει αύριο ο άλλος δρόμος ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ