Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η ψήφος είναι όπλο

Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη είναι ισοδύναμες με τις εθνικές. Είναι η πρώτη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση μετά τις εθνικές, διεξάγονται σε συνθήκες κρίσης και εφαρμογής της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα, οι περιφέρειες και οι δήμοι με τον «Καλλικράτη», με τον οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ, είναι κρατικοί μηχανισμοί δίπλα στην κυβέρνηση για να εφαρμόζουν την κρατική στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου. Η ψήφος είναι όπλο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί από το λαό με βάση τα δικά του συμφέροντα.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»:

  • Αποτελεί τη μόνη ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του μνημονίου, του «Καλλικράτη», της ΕΕ.
  • Εκφράζει την απαίτηση να πληρώσουν την κρίση και το χρέος αυτοί που τα δημιουργούν με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν, οι μεγάλοι επιχειρηματίες.
  • Είναι ψήφος τιμωρίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., την αντιλαϊκή πολιτική των οποίων στήριξαν και στηρίζουν οι υποψήφιοί τους. Αυτή θα εφαρμόζουν αν εκλεγούν.
  • Για να αναδειχτούν στις περιφέρειες και στους δήμους αγωνιστές που θα μάχονται για το δίκιο του λαού, θα ενημερώνουν για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Είναι ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων: Στη σταθερή δουλειά για όλους. Στις σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο περιβάλλον, στις υποδομές.
  • Είναι ψήφος υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Η αποχή δεν είναι απάντηση. Βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Χάνεται η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια, αφού δεν εκφράζεται με ενίσχυση της πολιτικής που είναι ριζικά αντίθετη σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ιδιαίτερα οι νέοι από τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουν θέση και να εναντιωθούν με την ψήφο τους στην αντιλαϊκή πολιτική ενισχύοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στα κόμματα της ΕΕ, ψήφος που χρησιμοποιείται εναντίον τους. Αν οι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων πάρουν τη λαϊκή ψήφο, είναι σαν να εγκρίνει ο λαός όσα βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος του, δίνει δύναμη να εφαρμοστούν τα χειρότερα που έρχονται.

Ψεύδεται η ΝΔ όταν λέει ότι είναι κατά του μνημονίου επειδή δεν το ψήφισε στη Βουλή. Τα περισσότερα μέτρα του μνημονίου έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό η ΝΔ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα το σεβαστεί. Ηταν και είναι με την ΕΕ, τους μεγάλους επιχειρηματίες που το στηρίζουν, κατά των λαϊκών αγώνων. Οι υποψήφιοί της θα το εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Ο «Καλλικράτης» είναι μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και μηχανισμός που θα εφαρμόσει άλλες διατάξεις του μνημονίου.

Τιμώρησε το οπισθοδρομικό και τυχοδιωκτικό κόμμα του Καρατζαφέρη για τον βρώμικο και ύπουλο ρόλο του σε βάρος του λαού.

Καμία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους από το χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αφερέγγυοι. Οι υπέρμαχοι της ενότητας της Αριστεράς έγιναν κομμάτια. Η Δημοκρατική Αριστερά, π.χ., στο Δήμο Αθήνας, στηρίζει ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Αλ. Μητρόπουλο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θέλει να το διορθώσει, προβάλλοντας άλλο μείγμα διαχείρισης. Αλλες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Αλαβάνο.

Σε κοροϊδεύουν αυτοί που εμφανίζονται ως διαφωνούντες με την κυβέρνηση, «αντάρτες», που έχουν στηρίξει την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης και ζητούν τη λαϊκή ψήφο τάχα για να τη διορθώσουν, να την κάνουν καλύτερη ή και να την αλλάξουν! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν.

Τα μέτρα που οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανασφάλεια δεν είναι μονόδρομος, όπως σου τα παρουσιάζουν. Ηταν και είναι ανάγκη των μονοπωλίων.

Κανένας άνθρωπος του μόχθου να μη δεχτεί να πληρώσει για την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο, και για το δημόσιο χρέος. Αυτές οι θυσίες δε θα πιάσουν τόπο για το λαό, αλλά για τα μονοπώλια. Η ανάπτυξη που υπόσχονται, όταν θα έρθει, θα είναι αναιμική και πρόσκαιρη, τα μέτρα σε βάρος του λαού θα κλιμακώνονται. Αυτός ο δρόμος που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τρέφει τις αιτίες της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί εμποροβιοτέχνες και αγρότες, τα παιδιά τους, έχουν άλλο δρόμο: Το δρόμο της αγωνιστικής συμπόρευσης και συμμαχίας κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ για τα σύγχρονα δικαιώματα, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Πάρε θέση με την ψήφο σου.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν μια νέα αρχή μαζικού απεγκλωβισμού από τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του. Να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για την εξουσία του.

Κάντε τώρα βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του, ενισχύοντας αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ