Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10777

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Σήμερα όλοι στους δρόμους για να μην αυξηθούν ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ

Motion Team

  • Ξεσηκωμός ενάντια στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας.
  • Συλλαλητήρια σε 59 πόλεις της χώρας.
  • Αθήνα: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
  • Θεσσαλονίκη: Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ τώρα «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ

Στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη να τιμωρήσουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για καλύτερες προϋποθέσεις αντίστασης και πίεσης, αντεπίθεσης

Οι εκλογές της τοπικής διοίκησης πρέπει να τιμωρήσουν με πραγματική αντίσταση τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βασικά, να μη σκορπίσει η ψήφος σε ψηφοδέλτια τα οποία την άλλη μέρα απ' τις εκλογές θα ξαναγίνουν γαλάζια ή πράσινα ή μέσα στο θεσμό θα ενσωματωθούν πλήρως στην κυρίαρχη πολιτική. Και εδώ υπάρχουν και στημένα ψηφοδέλτια. Ανεξάρτητοι και αντάρτες, είναι είτε αντικειμενικά στημένοι, είτε και υποκειμενικά και με τη θέλησή τους. Το 2009 έχασε ο λαός την ευκαιρία να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις αντίστασης και πίεσης και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Σήμερα αυτό πρέπει να διορθωθεί.


ΣΕΛ.  6  -  7

Motion Team

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΟΧΙ άλλη αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών για τις σπουδές

Με μια δυναμική κινητοποίηση που εξελίχθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις Γραμματείες των Σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαίτησαν δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους τους φοιτητές και κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα.


ΣΕΛ.  16

«Πουλάει» το λαό

Μαζί με το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο και τα περιβόητα «γκόλντεν μπόις» της Γουόλ Στριτ θα κάνει πιο δίκαιο και προοδευτικό τον κόσμο ο Γ. Παπανδρέου. Αυτό φρόντισε να το δώσει και γραπτά. Στο βιβλίο επισκεπτών λοιπόν της Γουόλ Στριτ, του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Ελληνας πρωθυπουργός έγραψε: «Ευχαριστώ για την πολύ παραγωγική επίσκεψη και τη θερμή φιλοξενία. Προσβλέπω στη συνεχή συνεργασία μας για να κάνουμε αυτό τον κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και να δημιουργήσουμε πρόοδο και ανάπτυξη για όλους - Γ. Παπανδρέου». Οχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή κάποιοι δεν πίστευαν ότι ο πρωθυπουργός έχει όραμα και συμμάχους. Τι είπε μ' άλλα λόγια; Προσφέρουμε καλές συνθήκες εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου, για επενδύσεις στην Ελλάδα, με πιο φθηνή, εκμεταλλεύσιμη και χειραγωγήσιμη εργατική δύναμη. Ανοίγουμε το δρόμο να περάσουν τα μονοπώλια και εκεί που κυριαρχούσε η μικρή - μεσαία επιχείρηση, με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στην αγροτική παραγωγή ξεκληρίζοντας τους μικρούς αγρότες. Ταυτόχρονα «πουλάει» τη διάθεση εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, με πολλαπλούς κινδύνους για το λαό μας, για τους λαούς της περιοχής, λόγω όξυνσης των ανταγωνισμών και εστιών πολέμου. Τώρα ενιαίο μέτωπο αντεπίθεσης εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών.



ΑΝΕΡΓΟΙ
Μόλις ένας στους τρεις παίρνει το πενιχρό επίδομα

ΣΕΛ.  15
Πρώτες κινητοποιήσεις σήμερα από τους μαθητές

ΣΕΛ.  16
ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν την παράδοση στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  20
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Παγίδα ο «αντιμνημονιακός» χαρακτήρας των εκλογών

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαράτσια στους μικρούς ΕΒΕ - δώρα στους πλουτοκράτες

Με τη λεγόμενη «περαίωση» φορτώνουν με αναδρομικά χαράτσια 10ετίας τους μικρούς ΕΒΕ και από την άλλη αντί πινακίου φακής διαγράφουν μονοκονδυλιά ακόμη και κραυγαλέες περιπτώσεις της μεγάλης φοροδιαφυγής, που να σημειωθεί ότι είναι απόλυτα εστιασμένη σε μια μικρή δράκα από επιτήδειους πλουτοκράτες.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ