Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Δεν αποχωρούμε από τις συνομιλίες»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Τη δέσμευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να μην εγκαταλείψει τις συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι θα παραμείνει στις διαπραγματεύσεις όντας συνεπής στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Στεφάνου, «με αφορμή τις δυσκολίες στο διάλογο, ορισμένοι βιάζονται να κηρύξουν αδιέξοδο, ζητώντας να φύγουμε από τις διαπραγματεύσεις, ενώ κάποιοι λένε ότι οι δυσκολίες στο διάλογο είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι μπήκαμε σ' αυτές χωρίς ξεκαθαρισμένη βάση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η στασιμότητα και η έλλειψη διαλόγου εξυπηρετεί την Τουρκία, «της οποίας ο στόχος για αναβάθμιση του ψευδοκράτους εξυπηρετείται τα μάλα από τη στασιμότητα, την άγονη παρέλευση του χρόνου, ιδιαίτερα όταν η διεθνής κοινότητα χρεώνει σε άλλον και όχι στην Τουρκία, το αδιέξοδο».

Στο μεταξύ έφθασε χθες στην Κύπρο για να «ενημερωθεί» αναφορικά με το Κυπριακό ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επρόκειτο να έχει συνάντηση και με τον επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου, με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων, και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Franc Urbancic, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ