Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
«Διάλογοι» παγίδες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος από το Μαξίμου. Και κήρυξε την έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία...

Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς ήρθε η ώρα να... στύψουν τα μυαλά τους και να κατεβάσουν ιδέες.

Η κυβέρνηση είναι εδώ για να τις ακούσει (και το ΠΑΣΟΚ κάνει επίσης «διάλογο» για όποιον ενδιαφέρεται να τις καταθέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση).

Ολόκληρη η χώρα θα μεταβληθεί σε μια τεράστια «δεξαμενή σκέψης». Ιδέες από εδώ, ιδέες από εκεί, ιδέες παραδίπλα.

Κάτι ακούγεται ότι θα βραβευτεί η καλύτερη με δώρο 15ήμερη κρουαζιέρα σε Πάρο - Νάξο -Μύκονο - Σαντορίνη. (Του έμεινε η προσφορά του Αρη από το υπουργείο Τουρισμού).

Εννοείται ότι ο διάλογος είναι ανοιχτός, όποιος θέλει λέει ό,τι θέλει και καταθέτει όποια πρόταση νομίζει. Ελεύθερα, όμορφα πράγματα...

Μόνο που είναι και κάτι... μικροδεσμεύσεις της χώρας στη μέση. Κάτι οι συμφωνίες της Μπολόνια, κάτι οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι οι ανάγκες για ανταγωνιστικότητα...

Εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει αντιλήψεις... εκτός πλαισίων, όπως εξυπακούεται ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, καθότι τα ψήφισε.

Γενικώς υπάρχει ένας... ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε. Μη φθάσουμε και σε ακρότητες!..

ΠΑΝΤΩΣ για να μη μας κοροϊδεύουν ασύστολα έχουμε δει πολλούς «διαλόγους» μέχρι τώρα από την κυβέρνηση. Και όλοι το ίδιο αποτέλεσμα είχαν!

Κι ο Παναγιωτόπουλος έκανε διάλογο πριν καταργήσει το 8ωρο, και ο Μαγγίνας με την Πετραλιά έκαναν διάλογο πριν ψηφίσουν το Ασφαλιστικό, και ο Αλογοσκούφης έκανε διάλογο πριν βάλει νέους φόρους...

Οπως και ο Γιαννίτσης και ο Ρέππας και ο Χριστοδουλάκης στην προηγούμενη κυβέρνηση πριν κάνουν τα δικά τους...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι οι αγώνες!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org