Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει την έξαρση του αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας

Την έξαρση του αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», επισημαίνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση «έσπευσε να εκμεταλλευτεί ταχύτατα τόσο τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όσο και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού». Στόχος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από «την τρομοκράτηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στους αγώνες».

Συνοδοιπόρος της κυβέρνησης, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς μαζί ξεκίνησαν «ένα νέο κύκλο "τρομοϋστερίας" και "τρομο-λαγνείας"». Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «νέο βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο αποτέλεσαν οι έρευνες που διενεργήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε κατοικίες της περιοχής των Εξαρχείων, αφού, σύμφωνα τουλάχιστον με καταγγελίες, υπήρξαν παραβιάσεις των σχετικών όρων και προϋποθέσεων που θέτει η ποινική δικονομία για τις κατ' οίκον έρευνες».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, πως ένα ακόμη στοιχείο «είναι η βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος όχι μόνο διαδηλωτών, αλλά και διερχόμενων πολιτών την περασμένη Παρασκευή, καθώς και ο ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και η ομαδική σύλληψη δικηγόρων, οι οποίοι επιχειρούσαν να ασκήσουν το έργο τους».

Ολα αυτά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση έντασης του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας, καθώς και αξιοποίησης των προβοκατόρικων μηχανισμών και ενεργειών σε βάρος του λαϊκού κινήματος, κάτι που «επιβεβαιώνεται και από την εξαγγελία του νέου υφυπουργού κ. Χ. Μαρκογιαννάκη περί εφαρμογής του δόγματος της "μηδενικής ανοχής"».

Τέλος, γίνεται σαφές πως με «την έξαρση του αυταρχισμού η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει το σύστημα απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια ενόψει της οικονομικής κρίσης και της επιβολής νέων, αβάσταχτων βαρών στις πλάτες του λαού. Θέλει την τρομοκράτηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Ο λαός να επαγρυπνεί. Να απαντήσει στην κρατική βία και τρομοκρατία με οργανωμένο, μαζικό και περιφρουρημένο αγώνα για τα δικαιώματά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ