Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10274

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Προχωρούν σε «κοινό αεροπορικό χώρο» με τους φονιάδες των Παλαιστινίων

Σχέδιο έκθεσης και πρόταση ψηφίσματος, για τη «δημιουργία κοινού αεροπορικού χώρου» ΕΕ - Ισραήλ, προωθείται την ερχόμενη βδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, προσφέροντας περισσότερο «αέρα» στους φονιάδες των Παλαιστινίων και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα της γενοκτονίας τους.


ΣΕΛ.  3

Να μη γίνει η Ελλάδα ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΜΑ του παλαιστινιακού λαού

Αλέκα Παπαρήγα: Αξίζει κυριολεκτικά να βάλουμε τα κορμιά μας μπροστά, προκειμένου να μην περάσει ούτε ένα κιβώτιο, ούτε ένας σάκος πυρομαχικά ή ανάλογο εξοπλιστικό υλικό που θα φτάσει στο Ισραήλ. Και πρέπει να συμβάλλει και το μαζικό λαϊκό κίνημα

  • Το Ισραήλ δοκιμάζει στις πλάτες του παλαιστινιακού λαού νέα όπλα, όπως δοκίμασαν στις πλάτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας το '49 τις βόμβες ναπάλμ που χτύπησαν το Βιετνάμ. Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα, με όλα τα μέσα και με τα όπλα, να παλέψει για την πατρίδα του, για την ανεξαρτησία του, όταν εδώ και 61 χρόνια δεν έχει πατρίδα.
  • Επαγρύπνηση παρά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δε θα χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος για το πέρασμα αμερικανικών όπλων, για το Ισραήλ. Εχει γίνει πολλές φορές και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο του Ιράκ και ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ότι και η σημερινή κυβέρνηση, που διαδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ, είναι διατεθειμένη να δίνει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές.
  • Υπάρχει ελληνοαμερικανική συμφωνία από το '93, που προβλέπει τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας για τέτοιους πολεμικούς σκοπούς, ενώ η Ελλάδα έχει στο χώρο της βάσεις. Υπάρχει η γνωστή και κατάπτυστη συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ισραήλ, που αναγορεύει το Ισραήλ σε ισότιμο εταίρο, χωρίς καμία μνεία για το Παλαιστινιακό.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις θα πέσουν στο κενό

Πλατιά εξόρμηση σε συνοικίες και καταστήματα της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τις μαφιόζικες πρακτικές με τις οποίες η εργοδοσία στα «Τζάμπο» επιχείρησε να εξαγοράσει και να εξωθήσει σε παραίτηση τον Νίκο Νικολόπουλο, επειδή η αγωνιστική του δράση υπονόμευε τα συμφέροντά της. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες απέκλεισαν συμβολικά τα «Τζάμπο» στον Αλιμο και στη Βάρη, μοίρασαν την ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ταξική συσπείρωση και αγώνα, ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου τους και στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.


ΣΕΛ.  21

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσιες

Οταν κάποιος σε συκοφαντεί ή σε διαστρεβλώνει μέσα στη χώρα σου, θεωρητικά σου δίνει τη δυνατότητα να απαντήσεις στην προβοκάτσια και να διαψεύσεις, αλλά αυτός είναι ψεύτης και συκοφάντης. Περιμένει ίσως τη διάψευσή σου, αλλά επενδύει στο «λέγε λέγε, κάτι μένει...». Οταν σε συκοφαντεί και έξω από τη χώρα σου, η προβοκάτσια αποκτά ύπουλες διασυνδέσεις και όποιος το κάνει είναι και θρασύδειλος. Περιμένει πως ίσως δε θα μάθεις, ή δε θα έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις και άρα νομίζει ότι ασύδοτα μπορεί να παίζει χωρίς αντίπαλο και να κερδίζει. Και αυτή τη δεύτερη μέθοδο επέλεξαν ψεύτες λασπολόγοι τον τελευταίο καιρό για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ στο εξωτερικό. Διαβάσαμε απίθανα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο του εξωτερικού, που στον εκχυδαϊσμό τους αποκαλύπτουν και την προέλευσή τους. Οταν για παράδειγμα γράφουν πως «το ΚΚΕ είναι ενάντια στις κινητοποιήσεις», ότι αποκαλεί «αλήτες» όσους διαδηλώνουν, ή για «συγκυβέρνηση ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ - ΚΚΕ» παραπέμπει άμεσα σ' αυτούς που ενώ έχουν υποταχτεί στον ευρωμονόδρομο και στη διαχείριση του συστήματος, μιλούν για τάχα «καθεστωτικό κόμμα». Σ' αυτή την κατεύθυνση δούλεψε τόσο η λεγόμενη ΚΟΕ, που στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύεται με την ευρωλαγνεία κάνοντας τους επαναστάτες, και οι τροτσκιστές, όπως η ΕΕΚ. Μάλιστα, η διεθνής ιστοσελίδα των τροτσκιστών γέμισε από ψέματα πως δήθεν το ΚΚΕ ήταν αντίθετο στις κινητοποιήσεις κι αποκαλούσε τους διαδηλωτές «αλήτες». Τέτοιοι προβοκάτορες είναι οι τροτσκιστές. Καιρός να μάθουν πως «σε τούτα 'δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει..,» εδώ στη χώρα μας ή στο εξωτερικό.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ