Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή στη σφαγή

Την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ και την εξίσωση του θύτη με το θύμα υπερασπίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών
Να ταχθεί η ελληνική κυβέρνηση, ξεκάθαρα, στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να σταματήσει κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα που συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας, απαίτησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες, στο υπουργείο Εξωτερικών. «Οποιος κρατά στάση ίσων αποστάσεων στηρίζει το θύτη», υπογράμμισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία με την υπουργό Εξωτερικών. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ καταδίκασε την πολιτική με την οποία, τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) καθιστούν τη χώρα μας συνένοχη στην υπονόμευση της ειρήνης σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη.

Αυτήν την πολιτική υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ» και γι' αυτό η πολιτική της χώρας ταυτίζεται με την ευρωενωσιακή. Με την ίδια σαφήνεια είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βάζει στο ίδιο τσουβάλι το θύτη και το θύμα αφού - εξήγησε - «η διπλωματία προϋποθέτει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» προς κάθε κατεύθυνση. «Εχουμε καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται» επανέλαβε η υπουργός Εξωτερικών, προσφέροντας σταθερά άλλοθι στις φονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μεταφόρτωση πολεμικού υλικού στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού του Αστακού, είπε ότι «αυτή την εποχή» δεν μπήκε καράβι, δε μεταφορτώθηκε υλικό, δε δόθηκε άδεια, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το διαγωνισμό που προκήρυξε ο αμερικανικός στρατός.

Μετά από όλα αυτά, η συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού που η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει - όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη - είναι τουλάχιστον υποκριτική. Η στήριξη της πρακτικής «να σε κάψω Γιάννη μ', να σ' αλείψω μέλι» στην προκειμένη περίπτωση έχει τραγικές συνέπειες, αφού συνεπάγεται τη σφαγή εκατοντάδων αθώων. Το θέμα, πρώτα απ' όλα, είναι να σταματήσει τώρα ο πόλεμος», σημείωσαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, που με δήλωσή τους μετά τη συνάντηση, κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και έμπρακτα να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων, με κάθε τρόπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνοτουρκικά και ΠΓΔΜ στο επίκεντρο(2009-07-11 00:00:00.0)
«Εργολαβία» για λογαριασμό του Ισραήλ(2006-08-26 00:00:00.0)
«Φωτογραφίες» στα αποκαΐδια(2006-08-24 00:00:00.0)
Φιλοϊμπεριαλιστική διπλωματία(2006-08-23 00:00:00.0)
Το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει το Λίβανο(2006-07-22 00:00:00.0)
Επιτροπή για διάλογο(2000-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ