Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συμμέτοχοι συνένοχοι

Σήμερα είναι το λιμάνι του Αστακού, απ' όπου φορτώνονται πυρομαχικά για το Ισραήλ. Πριν δέκα και έξι χρόνια αντίστοιχα η βάση της Σούδας, σχεδόν πριν μια δεκαετία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λιτόχωρο για τη μεταφορά και τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟικού στρατού. Αυτό που συνδέει τις συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας είναι ότι μετατράπηκαν, με την έγκριση και την υπογραφή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε ορμητήρια των ιμπεριαλιστών για τη δολοφονία των λαών της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας. Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση μετέτρεψε τη χώρα σε σταθμό ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού με πολεμικό υλικό, που μετέφερε αμερικανικό πλοίο μέσω του λιμανιού του Αστακού, ήρθε ακριβώς για να επιβεβαιώσει με τον πιο σαφή τρόπο τη διαχρονική και συνειδητή πολιτική επιλογή των εταίρων του δικομματισμού για τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας με συνέπεια το έργο των προκατόχων της, είναι συμμέτοχη και συνένοχη στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Οσο και αν «διαψεύδουν» οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι την εμπλοκή της χώρας μας στο μακέλεμα, όσο και αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν «εξηγήσεις» και «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για τις κυβερνητικές αποφάσεις, δεν πείθουν κανέναν. Δεν πείθουν γιατί η χρήση των λιμανιών, των αεροδρομίων και των δρόμων της χώρας για τη μεταφορά στρατευμάτων και πολεμικού υλικού «πατά» ακριβώς πάνω σε συμφωνίες που υπέγραψαν οι «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις με τις ΗΠΑ. Αυτές εξάλλου τις συμφωνίες επικαλούνται και οι Αμερικανοί επιτετραμμένοι του Πενταγώνου, που κάνουν λόγο για «προγραμματισμένη και συνηθισμένη μεταφορά πολεμικού υλικού στις διάφορες αποθήκες που οι ΗΠΑ διατηρούν σε μια σειρά από χώρες»...

Το έγκλημα, λοιπόν, το έχουν συνυπογράψει, με την ένταξη της χώρας στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια. Τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσαν να συμμετάσχουν στο μακέλεμα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Οι ίδιοι έδωσαν τη βάση της Σούδας και άλλες διευκολύνσεις για τον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ. Πρώτοι των πρώτων συμμετείχαν στον ...«αντιτρομοκρατικό πόλεμο» που κήρυξε ο Μπους και συντηρούν εκστρατευτικά στρατιωτικά σώματα στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν και σε πολλές άλλες γωνιές του πλανήτη, στέλνουν πολεμικά καράβια από την Αδριατική μέχρι τον Περσικό και τη Σομαλία.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παρά και ενάντια στη θέληση του λαού μας, πήραν και παίρνουν μέρος σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις συμβάλλοντας στις επιδιώξεις των ΝΑΤΟικών συνεταίρων τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. Από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών κάποιοι κερδίζουν. Το λιμάνι του Αστακού, που σήμερα αποτελεί κέντρο ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού, είναι ιδιωτικό από το 1999 και ανήκει σε τραπεζίτες και εργολάβους. Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το ελληνικό κεφάλαιο «διείσδυσε» στην περιοχή και δημιούργησε πλήθος επιχειρήσεων. Ελληνες εφοπλιστές έχουν αναδειχθεί ως «επίσημοι εφοδιαστές» του αμερικανικού στόλου...

Αυτή την πολιτική εφάρμοσαν με συνέπεια οι ελληνικές κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου. Απέναντι σ' όλα αυτά ο ελληνικός λαός πρέπει να κλιμακώσει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη καταδικάζοντας ταυτόχρονα και τους πολιτικούς εκφραστές της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ