Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν έπιασε το αντι - ΚΚΕ «πηλοφόρι» στο εξωτερικό

Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου μήνα στη χώρα μας έκαναν το γύρο του πλανήτη. Οπως και τα ελληνικά ΜΜΕ, έτσι και τα ξένα, έκαναν μια συστηματική προσπάθεια να εξαφανίσουν στην κυριολεξία τις μαζικές και περιφρουρημένες συγκεντρώσεις που έγιναν στη χώρα μας από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, τους άλλους μαζικούς φορείς της νεολαίας, αποθεώνοντας το «κρυφτούλι» των ΜΑΤ με τους κουκουλοφόρους, τους καμένους σκουπιδοτενεκέδες, τις σπασμένες βιτρίνες και τις μολότοφ. «Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα», θα πει κανείς. Ομως υπάρχει μία, τουλάχιστον, διαφορά. Η συστηματική και συκοφαντική παραπληροφόρηση σε βάρος του ΚΚΕ, που προώθησαν «χέρι - χέρι» αστικά κανάλια και ψευτο-επαναστατικές κι επί της ουσίας ρεφορμιστικές δυνάμεις, αλλά και ξεδιάντροποι προβοκάτορες, με στόχο τη δυσφήμιση και το κύρος του ΚΚΕ στο διεθνές κίνημα.

Αν στην Ελλάδα, λίγο - πολύ γνωριζόμαστε, κι εκτός από την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, βιώνουμε και την αληθινή, όπως καθορίζεται από την πολιτική πράξη του κάθε πολιτικού φορέα, για τον ξένο παρατηρητή, που «βομβαρδίζεται» από την παραπληροφόρηση είναι συχνά δύσκολο να ξεχωρίσει το τι πραγματικά συμβαίνει.

Θα αναφερθούμε σε μερικά μόνον παραδείγματα, από το τι είδε το φως της δημοσιότητας στα ρωσόφωνα ΜΜΕ, για να φανεί το μέγεθος της αντι-ΚΚΕ ψύχωσης.

Πάγια τακτική των ΜΜΕ, και των ρωσόφωνων, ήταν η εξαφάνιση του ΚΚΕ. Οταν όμως «δεν τους έβγαινε», τότε σε ορισμένες περιπτώσεις ακολουθούσαν την τακτική του «τσουβαλιάσματος» με τους προβοκάτορες.

«Ολες αυτές τις μέρες περίπου 10 χιλιάδες υποστηρικτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα καταστρέφουν καταστήματα, καίνε αυτοκίνητα, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικά κτίρια», γράφτηκε σε δεκάδες ρωσικές ιστοσελίδες και μάλιστα κατ' επανάληψη την περίοδο 10 με 18 Δεκέμβρη, χωρίς να διευκρινίζεται η πηγή της πληροφόρησης! Αυτό είναι που λέμε η απόδοση του επιθυμητού ως υπαρκτού! Θα το 'θελαν, φαίνεται, πολύ να τραβήξουν και το ΚΚΕ στην «ηρωική μάχη» της σπασμένης βιτρίνας, από την οποία, όπως είναι γνωστό, «τρέμει» το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία...

Αλλη τακτική που ακολουθήθηκε σε βάρος του Κόμματος ήταν η απροκάλυπτη ψευδολογία και διαστρέβλωση των θέσεών του, σε μια προσπάθεια να το παρουσιάσουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως «καθεστωτική δύναμη», επειδή περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του κι αποκαλύπτει το ρόλο των κουκουλοφόρων.

Ετσι π.χ. μια ειδησεογραφική ρωσική ιστοσελίδα (zaks.ru) έγραψε εκτενές άρθρο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και το εξής απίθανο: «"Η κοινωνία απαιτεί σταθερότητα και ασφάλεια", γράφει ένας υπότιτλος άρθρου στην ιστοσελίδα του κομμουνιστικού ραδιοσταθμού». Σε ποια ιστοσελίδα και σε ποιο άρθρο αναφέρεται ο ...«ποιητής»; Αγνωστο! Εκείνο όμως που είναι γνωστό είναι ότι ο «902», ο κομμουνιστικός ραδιοσταθμός της χώρας μας δε θα μπορούσε να έχει έναν τέτοιο υπότιτλο, όχι μόνον για πολιτικούς, αλλά και για καθαρά πρακτικούς λόγους, αφού η ιστοσελίδα του (http://902.gr/) χρησιμεύει προς το παρόν μόνον για την παρακολούθηση του προγράμματος και την ακρόαση του σταθμού μέσω του διαδικτύου και δε δημοσιεύει άρθρα ή ειδήσεις!!!

Αλλο, χοντροκομμένο παράδειγμα, ήταν η διαστρέβλωση των ίδιων των δηλώσεων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, από ...«κακόβουλους μεταφραστές», ή καλύτερα προβοκάτορες. Ετσι σε ένα από τα καθημερινά «πληροφοριακά δελτία», που έστελνε μια ψευτο-επαναστατική οργάνωση στο εξωτερικό, η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πως: «Καλούμε, από αυτή τη θέση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων», μεταφράστηκε ως εξής: «Καλούμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να κάνει παιχνίδια με τους εξεγερμένους». Τώρα πώς η λέξη «κουκουλοφόροι» έγινε «εξεγερμένοι», αυτό μόνον ως μεταφραστικό - «θαύμα» θα εξηγούνταν. Λες και το ΚΚΕ αναγνώρισε καμία «εξέγερση» και μάλιστα τάχθηκε αντίθετο σ' αυτήν. Ο συγκεκριμένος «κακόβουλος μεταφραστής» δεν παρέλειψε βέβαια να προσθέσει πως η παραπάνω δήλωση (της οποίας «άλλαξε τα φώτα») έγινε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Για να μπορέσει στη συνέχεια να περάσει και στο εξωτερικό την γκαιμπελίστικη «γραμμή» που χάραξε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, πως δήθεν το ΚΚΕ είναι ο «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς» και που τώρα, με τη μέθοδο της «ανακύκλωσης», μπήκε στο «οπλοστάσιο» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για «συγκυβέρνηση ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΚΚΕ».

Σε αυτήν την κατεύθυνση δούλεψε τόσο η λεγόμενη ΚΟΕ, που ξετσίπωτα κατηγορούσε το ΚΚΕ δήθεν για «νομιμοφροσύνη». Ποιοι; Αυτοί που στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ τα 'χουν κάνει πλακάκια με την ευρω-λαγνεία του ευρωκομμουνισμού και που δεν τολμούν καν να θέσουν ζήτημα εξόδου της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό της ΕΕ.

Χωρίς «δουλειά» στην αντι-ΚΚΕ λασπολογία δεν έμειναν ούτε οι τροτσκιστές, όπως η ΕΕΚ. Μάλιστα, η διεθνής ιστοσελίδα των τροτσκιστών, μετέφρασε και στα ρώσικα άρθρο κάποιου Ούρλιχτ Ρίπερτ, για τα γεγονότα στην Ελλάδα. Ο οποίος αφού απευθύνει ένα σωρό βρισιές προς το ΚΚΕ, με τις οποίες δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε, στη συνέχεια γράφει: «Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Προέδρου του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, η οποία κριτίκαρε τις διαδηλώσεις και τις οδομαχίες ως "νεολαιίστικη αυτοδικία", καταγγέλλοντας τους συμμετέχοντες ως "αναίσθητους υποκινητές της βίας". Ο βασικός στόχος του ΚΚΕ είναι να εμποδίσει την παραπέρα ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας και την ένταξή της στις γραμμές των αγωνιζόμενων εκπροσώπων της εργατικής τάξης». Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το ότι ο συγγραφέας του άρθρου δε γνωρίζει ούτε τον τίτλο αυτού που παραποιεί, ή την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, σ' ό,τι αφορά τους στόχους του ΚΚΕ;

Δεν έλειψαν ακόμη οι ξένοι «αναλυτές» τους, οι οποίοι αφού χρησιμοποίησαν τη «λάσπη», που τους είχαν στείλει «εγχώριοι λασπολόγοι» (ΚΟΕ, ΕΕΚ κ.ά.) πως δήθεν το ΚΚΕ ήταν αντίθετο στις κινητοποιήσεις κι αποκαλούσε τους διαδηλωτές «αλήτες», έγραψαν πως δήθεν «το ΚΚΕ αφήνει όλα τα ζητήματα για τις εκλογές, όπου ελπίζει να πάρει την πλειοψηφία. Απ' ό,τι φαίνεται το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται σε αυτό το στάδιο να βοηθήσει τους εργαζόμενους να καταλάβουν την εξουσία». Ανάλυση, που θυμίζει πραγματικό ανέκδοτο. Πού, πότε είπε το ΚΚΕ ότι περιμένει μονάχα από τις εκλογές και μάλιστα να πάρει σ' αυτές την πλειοψηφία; Ψιλά γράμματα για τους ...«αναλυτές».

Τέλος, υπήρξαν κι αυτοί που έστελναν ειδήσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζοντας την ΚΝΕ σε διάσπαση! «Πολλοί ΚΝίτες, αγανακτισμένοι από τη φιλο-κυβερνητική στάση των ηγετών τους, που με μίσος πολέμησαν την εξέγερση, ενώθηκαν σήμερα μαζί μας στην πορεία και μάλιστα ορισμένοι ήρθαν στο τροτσκιστικό μας μπλοκ», έγραφε ένα «δελτίο» τροτσκιστικής οργάνωσης.

Τι να πει κανείς! Ακόμη και «όνειρα τροτσκιστικής νυκτός» για διάσπαση της ΚΝΕ στα ρώσικα (!) διαβάσαμε αυτές τις μέρες. Θα 'θελε, βέβαια, πάρα πολύ η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ, μια διασπασμένη ΚΝΕ. Εμείς απλώς τους προειδοποιούμε: «Μη φάτε, κύριοι, θα σφάξουμε ...γλάρο!».

Πώς αντιμετώπισε το κομμουνιστικό κίνημα της πρώην ΕΣΣΔ αυτές τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ; Να ορισμένα παραδείγματα:

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ), αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, κάτω από τον τίτλο «Μιλούν οι πραγματικοί κομμουνιστές», πληροφορίες, ειδήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, που μεταφράστηκαν και δημοσιεύτηκαν στη νέα ρωσόφωνη ιστοσελίδα του ΚΚΕ (http://ru.kke.gr/). Τακτικές ειδήσεις για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αξιοποιώντας και τις πληροφορίες από την ξενόγλωσση ιστοσελίδα της ΚΝΕ παρουσίασε και η ιστοσελίδα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Νεολαίας (μπολσεβίκοι), που πρόσκειται στο ΚΕΚΡ.

Πολλές πληροφορίες από το ρωσόφωνο διαδικτυακό τόπο του Κόμματός μας χρησιμοποίησε και ο δημοσιογράφος Ιγκορ Μίντσεφ, που δημοσίευσε εκτενές άρθρο, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην εφημερίδα «Σοβιέτσκαγια Ρωσία», εφημερίδα που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΚΚΡΟ.

Το ΚΚΕ έδωσε μάχη και στο εξωτερικό αυτή την περίοδο, για να διαφυλάξει την αλήθεια και τις θέσεις του από τη διαστρέβλωση. Βεβαίως, οι κομμουνιστές της πρώην ΕΣΣΔ γνωρίζουν καλά το Κόμμα μας και δεν περίμεναν μόνον από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης, που περιλάμβανε μέσα σε 1 μήνα πάνω από 40 ενημερωτικά δελτία με τις θέσεις, δηλώσεις, άρθρα του Κόμματος και πληροφορίες για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Να τι έγραψε, τα πρώτα κιόλας 24ωρα των εξελίξεων, σε μήνυμα αλληλεγγύης προς το Κόμμα μας ο εκπρόσωπος του (εκτός νόμου) ΚΚ Εσθονίας: «Σύντροφοι, το ΚΚ Εσθονίας είναι αλληλέγγυο με την πάλη των κομμουνιστών της χώρας σας. Γνωρίζουμε πως τα "επίσημα νέα" που μας δείχνουν εδώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τους αγώνες των εργαζομένων στη χώρα σας. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί σας!».

Ή ο εκπρόσωπος του Ενιαίου ΚΚ Γεωργίας, που αντιμετωπίζει διώξεις από το φιλοαμερικανικό καθεστώς Σαακασβίλι,: «Σύντροφοι, καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως οι κουκουλοφόροι προσπαθούν να στρέψουν το κίνημα αλληλεγγύης σε άλλη, λαθεμένη κατεύθυνση και να δώσουν τη δυνατότητα στις αρχές να καταπνίξουν το κίνημα διαμαρτυρίας των εργαζομένων. Χαιρετίζουμε τη στάση του ΚΚΕ. Συνυπογράφουμε τις δηλώσεις της σ. Αλέκας Παπαρήγα, που έγιναν στο κοινοβούλιο, για την πραγματική εξέγερση. Οι κομμουνιστές της Γεωργίας στηρίζουμε τις θέσεις του ΚΚΕ και τη δράση του, που θεωρούμε πως ανταποκρίνεται με μεγάλη ακρίβεια στα συμφέροντα των διαμαρτυρόμενων μαζών».

Ή της Προέδρου της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας: «Ευχαριστούμε για τις αναλυτικές ειδήσεις, τις πληροφορίες και τη βαθιά ανάλυση των εξελίξεων, που υπάρχει στις τοποθετήσεις των ηγετών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θεωρούμε πως η σταθερή κι αποφασιστική στάση που επέδειξε το ΚΚΕ σ' αυτή τη σύνθετη κατάσταση, είναι χαρακτηριστικό μόνο των κομμάτων λενινιστικού τύπου. Από τη μεριά μας και πριν ακόμη έχουμε τις αναλυτικές πληροφορίες σας, απαντήσαμε στη συκοφαντική δυσφήμιση του ΚΚΕ που διεξάγουν σε Ελλάδα, Ρωσία και Ουκρανία, οι ψευτο-αριστεροί "επαναστάτες του καναπέ". Τώρα θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη στοιχειοθέτηση».

Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό η «λάσπη» δεν μπορεί να κολλήσει στο ΚΚΕ.


Του Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ
Ο Ελισαίος Βαγενάς είναι μέλος της ΚΕ και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ