Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαψεύδει, αλλά προετοιμάζεται για εκλογές

Διαψεύδει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών την άνοιξη, αλλά την ίδια στιγμή κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, επικαλούμενη τις ευρωεκλογές.

Αν και οι «ενδείξεις» για προετοιμασία του κυβερνώντος κόμματος για πρόωρες εκλογές πληθαίνουν, ειδικά μετά τη «θετική απήχηση» του ανασχηματισμού, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ήταν αναμενόμενο, αποκηρύσσει το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, αποσυνδέοντας μάλιστα τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό με το «προεκλογικό κλίμα». Μια τέτοια εντύπωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι λανθασμένη «και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ίδιος ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Ποιες εκλογές; Εχει εκλεγεί η κυβέρνηση. Είναι κυβέρνηση τετραετίας».

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο κομματικός μηχανισμός στη Ρηγίλλης αρχίζει να κινητοποιείται, προτάσσοντας ως επίσημο λόγο την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές του Ιούνη. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε χτες, πραγματοποιούνται σήμερα διαδοχικές συσκέψεις στελεχών, υπό την προεδρία του Λ. Ζαγορίτη, «στο πλαίσιο του προγραμματισμού του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών». Ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, μιλώντας χτες στο «Κανάλι 1» του Πειραιά επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές, αφήνοντας ανοιχτό όμως ένα «παράθυρο» για πρόωρες βουλευτικές εκλογές. «Εθνικές εκλογές νομίζω ότι μέσα στη χρονιά δε θα έχουμε», ήταν η προσεκτική διατύπωση του Λ. Ζαγορίτη, που επικαλέστηκε ένα έωλο επιχείρημα. «Δεν είναι υπεύθυνο την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει αυτή τη διεθνή οικονομική κρίση να μπούμε σε προεκλογικές περιόδους, οι οποίες θα αποπροσανατολίσουν από το κύριο έργο που είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα», είπε, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος περιμένει εκλογές το 2010 με την ευκαιρία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή ο γραμματέας της ΚΕ εκτίμησε ότι «ο ανασχηματισμός έγινε δεκτός θετικά από την κοινή γνώμη συνολικά» και γι' αυτό «μειώθηκε δραστικά η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ». Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα πάρει μέτρα για «να βοηθήσει αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να εξαντλήσει την τετραετία», δήλωσε (στο «Μέγκα») ο Γ. Τραγάκης, ενώ η Μ. Γιαννάκου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση «δεν πρέπει να βλέπει τις εκλογές, αλλά να βλέπει ότι είναι μια κυβέρνηση που έχει περιθώριο και πρέπει να στρωθεί, να δουλέψει με τρόπο που θα φέρει αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ