Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προβοκατόρικο κείμενο που κυκλοφορεί στην Πάτρα

Ενα προβοκατόρικο κείμενο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα με την «υπογραφή» «Ο ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» και το οποίο λοιδορεί τη λαϊκή πάλη σε σημείο που την εξισώνει με την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και παράλληλα προβοκάρει το ΚΚΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Στο εν λόγω κείμενο, το οποίο χρησιμοποιεί απαράδεκτη και χυδαία φρασεολογία, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, επικεφαλής των καταστροφέων των πόλεων της Ελλάδος κουκουλοφόρων και τραμπούκων, οπαδών του δεν είδε φωτιές στην Πάτρα, ούτε στην Αθήνα, δεν άκουσε κρότους στην Πάτρα, δεν κατάλαβε ότι την Πάτρα την έκαναν γυαλιά καρφιά οι γελοίοι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με τις "μολότοφ", τις πέτρες, τα καδρόνια, οι άθλιοι». Σε άλλο σημείο επισημαίνει πως «Ελληνες πολίτες αντισταθείτε πριν να είναι αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καταργήσει και να ανατρέψει το Δημοκρατικό μας πολίτευμα...». Στη συνέχεια, προκειμένου να προβοκάρει το ΚΚΕ σημειώνει πως «η Αλέκα Παπαρήγα - ΚΚΕ - είπε τη μεγάλη αλήθεια: "Να πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας καταγγέλλει «το ανυπόγραφο προβοκατόρικο κείμενο που κυκλοφορεί στην Πάτρα, που με ημερομηνία 11/12/2008 και "υπογραφή" "Ο ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ", χλευάζει τη λαϊκή πάλη ταυτίζοντάς τη με την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και μάλιστα σε μια περίοδο που εξελίσσεται σχέδιο ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαϊκό κίνημα γενικότερα».

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως «είναι κείμενο που κάνει πάσα στο κόμμα του ΣΥΝ στην Πάτρα για να αναπαράγει τη συκοφαντία περί κοινού μετώπου ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΚΚΕ, καθώς δεν το καταγγέλλει και στην ουσία το υιοθετεί. Κοινό μέτωπο ενάντια στη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση και στο κίνημα έχουν κάνει οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υποστηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και την ΕΕ, μαζί με τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της καταστολής».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα στο δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, με προοπτική την απελευθέρωσή τους από τα μονοπώλια και τη σκλαβιά της εκμετάλλευσης, αγώνας που απαιτεί ανεβασμένη οργάνωση και σκληρή σύγκρουση: με τα μονοπώλια και τα αιτήματά τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν την αστική τάξη. Ταξική πάλη δηλαδή σαλπίζει το ΚΚΕ και όχι "κίνημα" των κάδων και των κουκούλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ