Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Το κτίριο ανήκει στο λαό

Από την προχτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων
Από την προχτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων
«Να επιστραφεί το κτίριο του Ολυμπιακού χωριού στο λαό». Την ξεκάθαρη αυτή απαίτηση δήλωσαν κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού στη συγκέντρωση που έκαναν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στην πύλη Α και τη συμβολική κατάληψη της περιφερειακής οδού Κύμης, ακριβώς έξω από το δημόσιο κτίριο το οποίο βρέθηκε στα χέρια επιχειρηματικού ομίλου, μέσω της Μονής Βατοπεδίου και των γνωστών ανταλλαγών, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Την κινητοποίηση, στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλοί κάτοικοι, διοργάνωσε η ΚΟΒ Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ και αποτελεί συνέχεια της ανάρτησης γιγαντοπανό και συμβολικής κατάληψης του κτιρίου. Και αυτές οι πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, όπως επισημάνθηκε από μέλη της ΚΟΒ, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν για να ακυρωθούν οι «μπίζνες πάνω στη λαϊκή περιουσία. Γιατί το Ολυμπιακό Χωριό φτιάχτηκε με χρήματα των εργαζομένων και τους ανήκει».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος μιλώντας στους κατοίκους επισήμανε ότι «αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους όταν αντιμετωπίζουν δεκάδες ελλείψεις σε υποδομές και υπηρεσίες και τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ να δίνεται ένα δημόσιο κτίριο που φτιάχτηκε με χρήματα εργαζομένων στο μεγάλο κεφάλαιο για κερδοσκοπία. Σαν ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αρνηθήκαμε να επικεντρωθούμε σε προσωπικές ευθύνες ώστε να μην αποπροσανατολίσουμε από αυτές που έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υλοποίησαν το έγκλημα. Για το ΚΚΕ η παραχώρηση του κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ακολουθείται και έχει κατεύθυνση την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου αντί των αναγκών του λαού».

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Δημήτρης Τρίμπος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των κατοίκων και της παράταξης «Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός», ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση της ανάπτυξης της περιοχής στα χέρια τους και να παλέψουν για να γίνει ο οικισμός όπως αρμόζει ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών που μένουν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ