Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Συσπείρωση» γύρω από τις «μεταρρυθμίσεις»

Μήνυμα συνέπειας και στοχοπροσήλωσης στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις θα στείλει αύριο από την ΚΕ της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής, τείνοντας ταυτόχρονα «χείρα φιλίας» στους «διαφωνούντες»

Η συνεπής και αποφασιστική προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων είναι ο «μοχλός» μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει το αρνητικό πολιτικό κλίμα και «να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων» το επόμενο διάστημα.

Το μήνυμα αυτό, της αποφασιστικότητας δηλαδή της κυβέρνησης να παραμείνει στοχοπροσηλωμένη στις «μεταρρυθμίσεις» αγνοώντας το «πρόσκαιρο πολιτικό κόστος», αναμένεται να στείλει σε όλους τους τόνους ο Κ. Καραμανλής στην αυριανή ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ. Ο δεύτερος στόχος της πρωθυπουργικής ομιλίας είναι η αντιμετώπιση του εσωκομματικού ζητήματος, στέλνοντας μήνυμα «συσπείρωσης» και ζητώντας την πιο ενεργό στήριξη των κυβερνητικών επιλογών. Προκειμένου να εκτονωθεί η εσωκομματική ένταση ενόψει της συνεδρίασης το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσε χτες, διά στόματος Πρ. Παυλόπουλου, ότι δεν υπάρχουν αντάρτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός έχει φροντίσει να αποδείξει στην πράξη τη στοχοπροσήλωσή του στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων», ενώ θα δείξει την πυγμή του σε όσους αντιδρούν επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί «συντεχνιών», «βολεμένων» και «ρετιρέ». Οι καθημερινές συνεργασίες με τους υπουργούς αφορούν ακριβώς τη βήμα βήμα υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην «ημερήσια διάταξη». Με τον Πρ. Παυλόπουλο χτες συζήτησε τον «Καποδίστρια 2» και τα μέτρα δίωξης των μεταναστών, ενώ σήμερα το μεσημέρι συναντάται με τον Κ. Χατζηδάκη για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής», του ΟΣΕ, κ.ο.κ. Παράλληλα, μέσω της μελέτης της λεγόμενης Αναλογιστικής Αρχής, άνοιξε εκ νέου το ασφαλιστικό, προετοιμάζοντας το έδαφος για συνολικές και ριζικές ανατροπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το «στίγμα» πάντως της αυριανής συνεδρίασης της ΚΕ το έδωσε ο γραμματέας της Λ. Ζαγορίτης, δηλώνοντας ότι «εκείνο το οποίο επιδιώκουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι να προχωρήσουμε σε ανασύνταξη των δυνάμεών μας σε όλα τα επίπεδα». Διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος έχει σχέδιο «εξόδου από την κρίση», το οποίο δεν είναι άλλο από το «να προχωρήσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του, ο Θ. Ρουσόπουλος προέτρεψε τα στελέχη της ΝΔ «να εκφραστούν ελεύθερα», διαβεβαιώνοντας ότι θα ακουστούν όλες οι απόψεις των μελών του οργάνου.

Την άποψη ότι «δεν υπάρχουν αντάρτες στη ΝΔ» εξέφρασε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρ. Παυλόπουλος, διευκρινίζοντα ότι «είναι άλλο να λες την άποψή σου και άλλο να αναφέρεσαι σε αντάρτες. Είμαστε ένα ελεύθερο, δημοκρατικό κόμμα που καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα». Μάλιστα, διέψευσε, εμμέσως πλην σαφώς, τα σενάρια περί διαγραφής του Π. Τατούλη λίγο πριν τη σύγκληση του κομματικού οργάνου. «Είναι βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι αγωνίζεται μαζί με όλους τους υπόλοιπους βουλευτές για να στηριχτεί η κυβέρνηση στην πορεία της», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Κατευναστικός και ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Γ. Τραγάκης, υπενθύμισε ότι «οι βουλευτές στηρίζουν με την ψήφο τους όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Ακόμα μία μεταστροφή είχε χτες ο Π. Ψωμιάδης, διαψεύδοντας τη φημολογία περί προσχώρησής του στο ΛΑ.Ο.Σ, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι αύριο ο Κ. Καραμανλής θα βγει από την ΚΕ της ΝΔ «νικητής και πιο δυνατός». «Θα είμαι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει τον Καραμανλή. Αγωνίζομαι για την τρίτη τετραετία του Κώστα Καραμανλή και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε πάλι, για το καλό του τόπου», τόνισε προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών για την αφοσίωσή του στο κόμμα... Βέβαια, κράτησε τις γέφυρες με τον ΛΑ.Ο.Σ. λέγοντας ότι «έχουν αδικήσει κάποιοι τον κ. Καρατζαφέρη. Θεωρώ ότι εκφράζει ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας. Ποτέ δεν πίστευα ότι εκφράζει τα άκρα». Αντίθετα, πιστεύει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. «είναι μεγάλο κόμμα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ