Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Οι Special Olympics των χορηγών

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και την Οργανωτική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011 υπογράφηκε από τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα απ' τις 25 Ιούνη έως τις 4 Ιούλη, με τη συμμετοχή 7.500 αθλητών. Η χρηματοδότηση θα γίνει κατά 30% από το ελληνικό κράτος και 70% από χορηγούς. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας, να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις αγωνιστικές και μη εγκαταστάσεις, την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης, παραχώρηση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων του υπουργείου Υγείας στον Αγιο Ανδρέα κ.ά. Αλλά, κυρίως, τη συνεργασία σε «θέματα εθελοντισμού», με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) του αρχείου του υπουργείου και «την προσέλκυση εθελοντών».

Στις βάρβαρες συνθήκες που δημιουργούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, διοργανώσεις όπως οι Special Olympics έχουν καταλήξει να αποτελούν για νέους με ειδικές ανάγκες μοναδική διέξοδο και ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή. Ομως, για μια ακόμα φορά, ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού (ΝΠΙΔ) - η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων - αναλαμβάνει, χρησιμοποιώντας τις υποδομές του κράτους, να αναπαραγάγει τη λογική της «φιλανθρωπίας» των επιχειρήσεων που χτίζουν «κοινωνικό προφίλ» μέσω των χορηγιών, αλλά και την εμπέδωση της εμπλοκής των ΜΚΟ σε κάθε τομέα της Υγείας - Πρόνοιας.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org