Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σχέδια σφετερισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας

Επιστρατεύοντας τη γνωστή δικομματική ρητορεία της «ακυβερνησίας» και των «αδιεξόδων της χώρας» προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιδιώκοντας ταυτόχρονα, με κενού περιεχόμενου αντιπολιτευτικά «λογύδρια», να μην αποκαλύψει την απόλυτη σύμπλευσή του με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.

«Η χώρα δεν κυβερνάται και δεν μπορεί άλλο ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις πολιτικές και τα αδιέξοδα αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε χτες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, που «αντικαθιστά» στο αντιπολιτευτικό έργο τον Γ. Παπανδρέου, που βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη συνεδρίαση της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι «ο Κ. Καραμανλής μπορεί να κάνει όσους ανασχηματισμούς θέλει. Αλλά τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών για την κυβέρνησή του δεν μπορεί να την αλλάξει πια».

Η συντονισμένη επιχείρηση που έχει εκπονήσει η «Χαριλάου Τρικούπη», προκειμένου να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ σαν «εναλλακτική δύναμη» εξουσίας στηρίζεται πάνω σε δύο πυλώνες. Αφ' ενός στη δημιουργία ενός κλίματος που θα παραπέμπει στο «τέλος εποχής» για την κυβέρνηση, η οποία όμως το ίδιο διάστημα συνεχίζει την αντιδραστική της επίθεση εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων, αφ' ετέρου στην προσπάθειά του δήθεν να συγκροτήσει «συνεργασίες κοινών δράσεων» εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Σ' αυτό το μήκος κύματος, ο Γ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στους στόχους της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως «χωρίς ίχνος αλαζονείας και έπαρσης, με σεβασμό για τις προοδευτικές δυνάμεις της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, πιστεύουμε βαθιά ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, ο εφικτός στόχος, για αυτοδυναμία και νίκη του κινήματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, είναι απολύτως συμβατός με το στόχο της συνεργασίας και των κοινών δράσεων, ώστε το συντομότερο δυνατό η χώρα να βγει από το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατό, να ξανάρθει η ελπίδα στους Ελληνες πολίτες».

Είναι ενδεικτικό ότι όταν ο ίδιος ρωτήθηκε, αν συνιστούν τελεσίγραφο οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου για κοινή δράση με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Εχουμε τοποθετηθεί και θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε πολλές φορές, γιατί το θέμα θα έχει εξέλιξη»... Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πει ότι είναι κόμμα εξουσίας. Ενα κόμμα εξουσίας οφείλει να διεκδικεί πάντα τη νίκη στις εκλογές και βεβαίως την αυτοδυναμία. Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι στη χώρα χρειαζόμαστε βαθιές τομές και γνώμη μου είναι ότι συνεργασία πολιτικών δυνάμεων θα ήταν ενδεχομένως χρήσιμη για μια χώρα που πράγματι χρειάζεται βαθιές τομές».

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τη δικομματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε θέματα «διαχείρισης», με ερώτηση βουλευτών του ...κατήγγειλε «τη μεθόδευση πώλησης της θυγατρικής του ΟΤΕ στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που «εκποίησε τον ΟΤΕ, με τις γνωστές αδιαφανείς διαδικασίες», με αποτέλεσμα ο νέος ιδιοκτήτης η «Deutsche Telekom», να «επιλέγει να πουλήσει ο ΟΤΕ, τη δική του θυγατρική στα Σκόπια, αντί να πουλήσει» η Γερμανική πολυεθνική τη «δική της θυγατρική». Οτι το ξεπούλημα του ΟΤΕ έγινε τόσο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και από αυτήν της ΝΔ πέρασε στα «ψιλά» από τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Εξάλλου, και χτες συνεχίστηκε ο «καυγάς» ανάμεσα στον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το ποιο κόμμα από τα δύο φέρει τις περισσότερες ευθύνες για την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλπικα διλήμματα(3/6/2008)
Δηλώνει δύναμη ...εξυγίανσης(28/12/2007)
Θέμα πολιτικής και όχι προσώπων(18/9/2007)
... ο άλλος έραψε(1/7/2007)
Αυξήσεις μισθών κάτω από τον πληθωρισμό(24/1/1995)
Για την "τιμή των όπλων"(17/1/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org