Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Πρόστιμα...

Η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι έκανε το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του κύρους των ψευτοκολεγίων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι πιέσεις της ΕΕ για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της ευρωοδηγίας 36/05, πράγμα που η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα γίνει αμέσως μόλις υπάρξει απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Συνέπεια αυτών των μέτρων θα είναι η ισοπέδωση των σπουδών και των πτυχίων των ΑΕΙ στα επίπεδα των διαφόρων «μεταλυκειακών» εμπορικών μαγαζιών κατάρτισης και η πλήρης κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, εκπρόσωποι του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, έδωσαν προχτές συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλουν τις παραπλανητικές διαφημίσεις κάποιων κολεγίων (που αυτοδιαφημίζονται ως πανεπιστήμια). Ως εδώ καλά.

Η πρόταση του ΔΣΑ όμως ποια ήταν; Να επιβάλει - λέει - η Πολιτεία διοικητικές κυρώσεις στους παρανομούντες και σε κάποιες περιπτώσεις να ασκηθούν μηνύσεις! Μα ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει πράγματι τέτοιου είδους πρόστιμα. Και τι έγινε; Θα σταματήσει έτσι η ισοπέδωση των σπουδών και των πτυχίων ή μήπως αυτά τα παραμάγαζα θα σταματήσουν να αφαιμάζουν τις λαϊκές οικογένειες;

Είναι αυταπάτη να το πιστεύει κανείς!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org