Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Η ΑΝΑΤΥΠΩΜΕΝΗ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»
Συνεχίζουμε όσο αναπνέουμε

«Εμείς οι ΕΠΟΝίτες, οι ΕΠΟΝίτισσες, τα Αετόπουλα είμαστε παιδιά του ΚΚΕ. Ακούσαμε τη φωνή του μέσα στη μαύρη σκλαβιά. Ακούσαμε το προσκλητήριό του, την πρωτοπόρα θεωρία και πρωτοπόρα δράση του για τη λευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη στη Γη και το σοσιαλισμό και τρέξαμε κοντά του. Αγωνιστήκαμε μαζί του 65 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε όσο αναπνέουμε».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τους ΕΠΟΝίτες Φοίβο Τσέκερη, επίτιμο γραμματέα της ΠΕΑΕΑ και Ελένη Μωραΐτου, πρόεδρο της ΠΕΑΦΕ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ανατυπωμένου περιοδικού της θρυλικής ΕΠΟΝ «Νέα Γενιά», σε εκδήλωση που διοργάνωσε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ και όπως σημείωσαν δεν υπήρχε καλύτερος χώρος να γίνει η παρουσίαση από το σημερινό Φεστιβάλ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ.

Ο Φοίβος Τσέκερης αναφέρθηκε στην ιστορία της ΕΠΟΝ, γιατί «δεν έχει διδαχθεί ποτέ στα σχολεία» και στους τρεις στόχους της (απελευθέρωση της Ελλάδας, εδραίωση της εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκή κυριαρχία), που σε λίγους μήνες κατέκτησε τη νεολαία όλης της Ελλάδας από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, αποκτώντας 600.000 μέλη.

Την παρουσίαση του λευκώματος έκανε η Ελένη Μωραΐτου και όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «αφιερώνουμε αυτή την ιστορική και σημαντική έκδοση στα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Θέλουμε να δώσουμε στη σημερινή νεολαία και στο λαό μας μια γνήσια αυθεντική πηγή ιστορίας. Μια αληθινή ιστορία για τους ερευνητές και τους ιστορικούς. Είναι ένα γνήσιο περιοδικό, χωρίς παραμορφώσεις, χωρίς διορθώσεις, γραμμένο με θυσίες και αίμα κάτω από την μπότα του φασισμού».

H εκδήλωση αφιερώθηκε στον Νίκο Καραντηνό, ο οποίος μεταξύ των άλλων ήταν στο ΚΣ της ΕΠΟΝ και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Νέα Γενιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ