Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10184

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σχεδιάζει νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Νέα σχέδια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων καταστρώνει η ΕΕ με πρόσχημα τα κρούσματα πειρατικών επιθέσεων στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας.


ΣΕΛ.  13

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ δείχνει το φόβο τους από τη λαϊκή δυσαρέσκεια

Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ευρώπης, των Φιλελευθέρων και της Ευρώπης των Εθνών προτείνουν την 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης κατά του σταλινισμού και του ναζισμού» με τις υπογραφές βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Η χυδαία αντικομμουνιστική δήλωση των 409 ευρωβουλευτών αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ΕΕ να πλαστογραφήσουν την Ιστορία και να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό. Να εξομοιώσουν τη φασιστική ιδεολογία, γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, με τη βαθιά ανθρώπινη κομμουνιστική ιδεολογία, που αποτελεί ό,τι πιο προοδευτικό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη, ανοίγοντας το δρόμο για πρωτόγνωρες κοινωνικές κατακτήσεις. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού με το ματοκύλισμα των λαών. Ολες οι προσπάθειες όσων στηρίζουν την ΕΕ και υπηρετούν τον καπιταλισμό να εμποδίσουν την πάλη των λαών για το Σοσιαλισμό ως τη μόνη εναλλακτική λύση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα δείχνουν το φόβο τους μπροστά στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια των λαών. Από τους Ελληνες ευρωβουλευτές την επαίσχυντη δήλωση υπέγραψαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Εμμ. Αγγελάκας, Νικ. Βακάλης και του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Γεωργίου.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΝΙ
Σε σπίτια - κοτέτσια μέχρι και 10 άνθρωποι

Σε σπίτια - κοτέτσια, ζουν στη χώρα μας, μέχρι και δέκα Πακιστανοί μετανάστες. Στη συνοικία Μαρκόνι στο Βοτανικό βρέθηκαν χτες το βράδυ και συζήτησαν με Πακιστανούς εργάτες, που ζουν εκεί, μέλη του ΚΚΕ, μαζί με τον Σαφίκ Αχμέντ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν (στη φωτ. μιλά με τους μετανάστες) ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  25Ανάγκη ενδυνάμωσης του κομμουνιστικού κινήματος

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τις αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  7
ΚΟΥΒΑ
Να αρθεί ο εγκληματικός αποκλεισμός από τις ΗΠΑ!

ΣΕΛ.  17
ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βραχίονας της αντιλαϊκής πολιτικής ο Δήμος της Αθήνας

ΣΕΛ.  24
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγωνιά για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτες οι πράξεις ανταλλαγής γης κράτους - μονών

ΣΕΛ.  11


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org