Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δε μιλάμε πολιτικά»!

Γρηγοριάδης Κώστας

Κάθε χρόνο με την έναρξη των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές, οι παρατάξεις οργανώνουν τη δουλειά τους για να γνωρίσουν το «νέο αίμα» των σχολών, να ενημερώσουν τους νεοεισερχόμενους για τα προβλήματα του χώρου στον οποίο πρωτομπαίνουν και, φυσικά, για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από εσωοργανωτικό σημείωμα της ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, που ενημερώνει τα μέλη της πώς να δουλέψουν στις εγγραφές πρωτοετών:

«Δε μιλάμε ποτέ για πολιτικά, παρά μόνο αν μιλήσει ο εγγραφόμενος (...) του εξηγούμε ότι (...) είμαστε μια ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη (...) Γενικά δείχνουμε στους εγγραφόμενους ότι είμαστε μια ωραία παρέα και έχουμε ένα πολύ ωραίο κλίμα».

Δηλαδή, την ώρα που η κυβέρνηση τσακίζει με τους νόμους της σπουδές και πτυχία, την ώρα που ο φοιτητής έχει ξοδέψει μια περιουσία για να μπει στο πανεπιστήμιο και θα ξοδέψει άλλη μια ακόμα για να βγει... η πρόταση της ΔΑΠ είναι: Μην ασχολείστε με την πολιτική, μην ασχολείστε με όλα αυτά που τσακίζουν τα δικαιώματά σας, άρα μην κινητοποιείστε, μην αντιδράτε, αφήστε την αντιλαϊκή πολιτική να εφαρμόζεται απρόσκοπτα! Αυτήν την πολιτική εξάλλου, τη διαφημίζει και τη στηρίζει κατά κόρον η ΔΑΠ, ως παράταξη της ΝΔ, μέσα στις σχολές...

Ομως, επειδή οι πρωτοετείς έχουν ήδη νιώσει στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, στο σχολείο, την οικονομική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας κτλ., η ΔΑΠ πλασάρεται στις εγγραφές ως «ανεξάρτητη», για να μη χρεωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τον πολιτικό της φορέα, δηλαδή την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ