Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ στα τερτίπια αποπροσανατολισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα προτάσσουμε την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων. Η λαϊκή οικογένεια έχει τεράστια προβλήματα, ακρίβεια, ανεργία, αβεβαιότητα, 65ωρο, το αίσχος των μεταπτυχιακών

  • Η εξέλιξη της υπόθεσης «Ζήμενς» μυρίζει κουκούλωμα, συγκάλυψη. Συμβαίνουν δύο πράγματα: `Η η Δικαιοσύνη δε θέλει να κάψει τα χέρια της, σε ένα τόσο δύσκολο έργο, ή η αλήθεια δεν έφτασε καν προς τα εκεί. Το ΚΚΕ δεν αδιαφορεί. Είναι και δική του πρόταση να γίνει εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν συμψηφισμοί. Και τα δύο κόμματα εξουσίας είναι μπλεγμένα με την υπόθεση, γι' αυτό μπορεί να αρχίσει παζάρι. Ισως και να γίνεται αυτό, παρασκηνιακά, ανεξαρτήτως τι λέει το κάθε κόμμα.
  • Είναι ολοφάνερη η σύμφυση του κράτους με τις επιχειρήσεις. Ετσι δημιουργούνται και προϋποθέσεις προσωπικού χρηματισμού, εξαγοράς. Δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν μέσα στην κοινωνία, στη συνείδηση του λαού τέτοια φαινόμενα. Οταν ένας υποψήφιος βουλευτής λέει «ψήφισέ με και θα σου βρω εγώ δουλειά όταν βγω βουλευτής», αυτό είναι προσπάθεια εξαγοράς ψήφου. Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα διέξοδος είναι η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος για τη δική του αντεπίθεση.

ΣΕΛ.  3,   6

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ