Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΔΡΩΝΕ ΕΣΥ, Η ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ: «Γνωστό δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, εξειδικευμένο στις έρευνες για απάτες, δωροδοκίες και διακίνηση μαύρου χρήματος σε μεγάλες εταιρείες και Οργανισμούς, με εντολή της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναλαμβάνει να ερευνήσει όλες τις προμήθειες που έγιναν στον ΟΤΕ την τελευταία 20ετία, για να αποκαλυφθεί η μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε σε βάρος των επενδυτών» (από το πρώτο θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ: «Η πιο βασική μεταρρύθμιση που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι η μεταρρύθμιση της σκέψης μας και της νοοτροπίας μας. Οσο αμφισβητούμε τους θεμελιώδεις κανόνες της σύμβασης πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν με επιτυχία έθνη και έθνη, το Κράτος Δικαίου, δηλαδή, τόσο θα βυθιζόμαστε στον ωκεανό των λαθών μας. Δύσκολο θα μου πείτε; Αναντιρρήτως! Ανυπόφορο; Ασφαλώς, όταν οι ηγεσίες υπονομεύουν πρώτες τους θεσμούς. Ολα όμως αρχίζουν από τη διάγνωση. Οταν καταλάβουμε πως είναι σχήμα οξύμωρο να είναι άρρωστο το πολιτικό σύστημα και υγιής ο λαός, ίσως αποκτήσουμε μια ελάχιστη ελπίδα ανάταξης» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο «ΚΟΣΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; «Σε άλλες χώρες κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα συμφωνούσαν ότι "δεν πάει άλλο" και θα αποφάσιζαν ότι η υπόθεση Siemens, για παράδειγμα, πρέπει να γίνει το τεστ για το αν η μεταπολιτευτική μας δημοκρατία είναι ανίατα άρρωστη ή όχι. Τα καλύτερα δικαστικά μυαλά, εμπειρογνώμονες κ.ά. θα συνεργάζονταν για να ανοίξουν λογαριασμούς και να βρουν την άκρη. Είπαμε, όμως, το σύστημα έχει τη σοφία του. Εχει την ικανότητα να κάνει τους πλέον άφθαρτους ανθρώπους να κιοτεύουν και να φτάνουν στο σημείο να μην καταλαβαίνουν κιόλας γιατί ο κόσμος είναι έξαλλος» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΙΣΑΣΤΕ! «Είμαστε, δυστυχώς, ιδιώτες (...) Οι δυτικοί μας συνάνθρωποι κατανόησαν, φαίνεται, πολύ καλύτερα από μας τους νεοελληναράδες τη σημασία της λέξης ιδιώτης, γιατί φαίνεται πως μελέτησαν πιο προσεκτικά από μας την αρχαία ελληνική ιστορία. Στα αγγλικά ιδιώτης - idiot σημαίνει ηλίθιος» (ο Γ. Μιχαήλ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ(2012-11-21 00:00:00.0)
Για την υγεία του λαού(2012-03-30 00:00:00.0)
ΕΡΕΥΝΑ - ΑΓΟΡΑ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ «ΠΛΑΝΑ»(2007-07-19 00:00:00.0)
Η παραπαιδεία ο μεγάλος κερδισμένος(2000-06-11 00:00:00.0)
Ψεύτες , δι' ιδίων λόγων(2000-03-09 00:00:00.0)
Μετέωρο το βήμα της μεταρρύθμισης(1996-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ