Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ανατιμήσεις της ΔΕΗ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αντιμέτωπες με ένα μπαράζ αντιδράσεων για τις νέες ανατιμήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, βρέθηκαν κυβέρνηση και ΔΕΗ, αλλά η διοίκηση της εταιρείας θεώρησε ότι πρέπει να απαντήσει και να εξηγήσει, γιατί οι αυξήσεις είναι επιβεβλημένες και... μικρές!

Σε σχετική ανακοίνωση εκθέτει τα επιχειρήματά της, που έχουν να κάνουν με την αύξηση των εξόδων της λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και λόγω της χρέωσης εκπομπών ρύπων. Δεν παραλείπει να επαναλάβει ότι σε σχέση με την αγοραστική τους δύναμη, «οι Ελληνες πληρώνουν τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος».

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τα επιχειρήματα της ΔΕΗ, όπως, για παράδειγμα, ότι ο παράγοντας λιγνίτης - εγχώριο και φθηνό καύσιμο - είναι καθοριστικός για το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε σχέση με άλλες χώρες. Μπορεί κανείς να πει, ξεφεύγοντας και από τα στενά όρια της επιχειρηματικής λογικής της ΔΕΗ, ότι αναφορικά με την αγοραστική δύναμη, δηλαδή το εργατικό, λαϊκό εισόδημα στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουμε ακριβότερα από τους Δυτικοευρωπαίους πολλά βασικά προϊόντα, άρα το ελληνικό νοικοκυριό επιβαρύνεται συνολικά ποικιλοτρόπως και δυσανάλογα με τα έσοδά του, συγκριτικά με άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ