Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ταφόπλακα» στις μίζες της «Ζήμενς»

Καλύπτει πλήρως τον «ταξιδιώτη υπουργό» και προχωρεί σε συμψηφισμό με τις μίζες του ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

«Ταφόπλακα» στην υπόθεση με τις μίζες της «Ζήμενς» βάζει η κυβέρνηση, επιλέγοντας από τη μια να καλύψει πλήρως τους δικούς της υπουργούς που φέρονται αναμεμειγμένοι και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε συμψηφισμό με τις μίζες του ΠΑΣΟΚ.

Από τις χτεσινές τοποθετήσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της προκειμένου να οδηγήσει σε κουκούλωμα και αυτή την υπόθεση, ακολουθώντας τη δοκιμασμένη τακτική που είχε ακολουθήσει σε παρόμοια διαχειριστικά σκάνδαλα επί γαλάζιας διακυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε την ευθύνη να προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στον Μιχ. Λιάπη αναφορικά με το ταξίδι που εμφανίζεται να είχε οργανώσει για λογαριασμό του η «Ζήμενς» στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα παραστατικά, που - όπως δήλωσε - διαθέτει και επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. «Είναι τόσο σαφής η δήλωση του κ. Λιάπη, ώστε δε χρειάζεται εγώ να προσθέσω τίποτα περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι από την έρευνα που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου δεν προκύπτει κάτι μεμπτό και επιμένοντας ότι τα όσα αποκαλύπτονται για τον υπουργό Πολιτισμού κινούνται στη σφαίρα των φημών.

«Η έρευνα έχει γίνει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα και δεν έχει αποδείξει ότι υπάρχει υπουργός ο οποίος να έχει ταξιδέψει με τον τρόπο που αναφέρεται στις φήμες και στο δημοσίευμα», είπε απαντώντας στο χτεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο το ταξίδι του Μ. Λιάπη στη Γερμανία προσφέρθηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής της «Ζήμενς» στη χώρα μας Μιχ. Χριστοφοράκο.

Παράλληλα, επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και κουκούλωμα της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «θύμισε» με νόημα το 1 εκατ. ευρώ που κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δήλωση του Θ. Τσουκάτου. Ο Θ. Ρουσόπουλος υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας αναληθώς ότι «λειτουργεί και βγάζει στη δημοσιότητα διάφορα θέματα», καθώς και ότι με την κύρια ανάκριση «διευρύνονται οι ορίζοντες της έρευνας».

«Οργή» Μ. Λιάπη

Νωρίτερα ο Μιχ. Λιάπης εξέδωσε μια γραπτή δήλωση στην οποία εκφράζει την οργή του επειδή «διασύρεται το όνομά του με ανυπόστατες φήμες», υποστηρίζει ότι πληρώνει με δικά του χρήματα όλα τα ιδιωτικά ταξίδια του και μάλιστα κρατάει όλα τα παραστατικά, αλλά δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα...

«Το ταξίδι μου στη Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με το γιο μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: ΟΛΑ τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση, επαναλαμβάνοντας ότι «όλα τα άλλα είναι ψευδή». Υποστηρίζει ότι στόχος των συκοφαντών είναι πλήττοντας τον ίδιο να πλήξουν την κυβέρνηση, «για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων». Η δήλωση καταλήγει με βαρύγδουπες διαπιστώσεις του τύπου «την πολιτική τρομοκρατία δε θα την ανεχθώ», καθώς και απειλές για παραπομπή των συκοφαντών στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός επρόκειτο να ασκήσει αγωγή σε βάρος της «Ελευθεροτυπίας» διεκδικώντας αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Η εφημερίδα απάντησε χτες επισημαίνοντας ότι «δε θα υπήρχε ζήτημα» για τον Μιχ. Λιάπη αν έδινε στη δημοσιότητα τα παραστατικά. Σύμφωνα πάντως με χτεσινοβραδινή αποκάλυψη του «Αλτερ», η διεύθυνση του ξενοδοχείου όπου διέμεινε ο υπουργός στη Λειψία της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι «η Ζήμενς έκανε την κράτηση για τον κ. Λιάπη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ