Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... τα κέρδη και το δίκιο των εργαζομένων

...Το κυριότερο συμπέρασμα όμως, σε σχέση με τα όσα υποστηρίζει η ΔΕΗ, είναι ότι υπερασπίζεται ανατιμήσεις που επιβάλλονται από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και από τη θέση της ως μετοχοποιημένη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Αυτό που λέει στην πραγματικότητα η ΔΕΗ, είναι ότι πρέπει να αποκομίσει κέρδη για τους μετόχους της, και μάλιστα κέρδη ανάλογα με άλλες μεγάλες ενεργειακές εταιρείες, αλλά και με ένα «εύλογο» μέγεθος σε σχέση με την αξία της επιχείρησης. Ετσι τα μετράνε οι επιχειρηματίες τα εγχειρήματά τους. Αν πεις σε έναν τραπεζίτη ότι είναι μεγάλο κέρδος τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αποκομίζει, θα σου πει ότι είναι και μεγάλος ο κύκλος εργασιών του, άρα ...δικαιολογείται.

Επομένως, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν προσεγγίζει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το ζήτημα των ανατιμήσεων, αλλά με όρους αγοράς. Και στην αγορά δε χωρά το δίκιο του επιχειρηματία και το δίκιο του εργαζόμενου, γιατί κάθε λεπτό κέρδους του επιχειρηματία βγαίνει από τον ιδρώτα του εργαζόμενου. Γι' αυτό και η άποψη του εργαζόμενου ότι οι αυξήσεις είναι μεγάλες για την τσέπη του είναι η μόνη σωστή και η πραγματικά δίκαια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ