Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κάλεσμα για ρήξη και ανατροπή

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ρέντη

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για ρήξη και ανατροπή, να αλλάξουν πολιτική επιλογή, να ενισχύσουν την πρόταση του ΚΚΕ και μαζί με τον αγώνα τους, να αλλάξουν τον πολιτικό συσχετισμό ώστε να βγει ο λαός στο προσκήνιο, απηύθυνε ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ρέντη.

Αναφερόμενος στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα εργασιακά δικαιώματα, επισήμανε ότι η νέα βάρδια εργαζομένων δε θα γνωρίσει κανένα δικαίωμα, αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μέσα από την πολιτική τους πάλη δεν επιβάλλουν τη μόνη λύση που τους δίνει προοπτική, δηλαδή να γίνουν τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία. Είναι αυτοί που θα επιβάλλουν ως δικαίωμα τη δωρεάν Παιδεία και Υγεία, την εργασία για όλους, την κοινωνική ασφάλιση.

Υπενθύμισε στους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ πριν τις εκλογές είχε προειδοποιήσει για τα μέτρα που θα έρθουν στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στην Υγεία, στις εργασιακές σχέσεις. Τώρα βλέπουμε, είπε, να υλοποιούνται. Μάλιστα, τόνισε, πριν λίγες μέρες ψήφισαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τη διαίρεση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, δηλαδή η εργασία να φθάνει μέχρι και τις 65 ώρες τη βδομάδα.

Με αφορμή το «όχι» του ιρλανδικού λαού στην Ευρωσυνθήκη, επισήμανε ότι το ΚΚΕ ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών που θα γίνουν σε περίπου ένα χρόνο, καλεί τον ελληνικό λαό με την ψήφο του στο κόμμα που έχει καθαρό μέτωπο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να πολλαπλασιάσει αυτό το «όχι» και να βάλει φραγμό σε όλους αυτούς που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ