Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήττονται η Υγεία και ασφαλιστικά δικαιώματα

Περιοδεία βουλευτών του ΚΚΕ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

«Οι κατευθύνσεις της ΕΕ για την Υγεία είναι η μείωση των δαπανών γι' αυτό το θεμελιώδες ανθρώπινο αγαθό, ώστε να μπορούν οι αστικές κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους να στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο ακόμα περισσότερο και οι εργαζόμενοι να φορτώνονται με νέα βάρη».

Αυτά υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, στη διάρκεια περιοδείας του με κλιμάκιο του Κόμματος, χτες το πρωί, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία, είπε, ότι οι θέσεις για τα ζητήματα της Υγείας, ενός κόμματος μπορεί να αποτελούν για τον εργαζόμενο ένα ισχυρό κριτήριο για την εξαγωγή των πολιτικών του συμπερασμάτων, με την έννοια ότι γίνεται κατανοητό αν μια πολιτική υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού ή τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. «Μοναδική πολιτική δύναμη που αντιπαλεύει τις αποφάσεις, τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, τη λογική της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας, υπερασπιζόμενο τη δημόσια, δωρεάν Υγεία, είναι το ΚΚΕ», σημείωσε.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του ΚΚΕ σχετικά με την Υγεία, ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Παπανικολάου», όπως η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, η κατάσταση σε ορισμένα τμήματα (παράδειγμα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), όπου δεν καλύπτονται οι ανάγκες των αρρώστων κλπ.

Επίσης, χτες, λίγο μετά το μεσημέρι, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου και έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους για την πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία.

Η βουλευτής κατήγγειλε το υπάρχον κοινωνικό σύστημα που, όπως υπογράμμισε, κρατάει στην παραγωγή τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες και συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, καθώς συνάδελφοί τους συνταξιοδοτούνται αλλά δεν αντικαθίστανται από μόνιμο προσωπικό. Επίσης ανέφεραν ότι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, η μη καταβολή ανθυγιεινού και άλλα εργασιακά προβλήματα δημιουργούν συνεχές άγχος στο νοσηλευτικό και το άλλο προσωπικό.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Οι βουλευτές του ΚΚΕ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο κόκκινο» τα προβλήματα(2010-06-12 00:00:00.0)
Επιασαν την κουτάλα οι ιδιώτες(2007-01-25 00:00:00.0)
Τιμωρήστε τους! Ενισχύστε το ΚΚΕ!(2003-09-17 00:00:00.0)
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση της υγείας(2001-04-28 00:00:00.0)
Ευρεία συζήτηση για την υγεία(2000-12-05 00:00:00.0)
Αταλάντευτη πορεία στις επιλογές(2000-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ