Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τα ρούβλια από τη Μόσχα»!

Οταν το κοινωνικό μοντέλο που θαυμάζουν πιάνεται βουτηγμένο μέχρι τ' αυτιά μέσα στην ντόπα, εκείνοι μιλούν για αναβολικά στην ...Ανατολική Γερμανία.

Οταν οι χαφιεδοκάμερες, οι κοριοί των υποκλοπών και οι πράκτορες της CIA αλωνίζουν, εκείνοι διαμαρτύρονται για τη ...Στάζι.

Οταν στις Μανωλάδες και στα αστυνομικά τμήματα της «δημοκρατίας» τους οι μετανάστες βασανίζονται, εκείνοι φρίττουν με τα ...γκούλαγκ.

Οταν το σινάφι τους αναδεικνύεται πρόθυμο και ενσωματωμένο τσιράκι των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, εκείνοι το γυρίζουν στην ...Πράγα του '68.

*

Αργησαν, αλλά επανήλθαν στον γνώριμο εαυτό τους.

Τώρα που η δυσωδία του σκανδάλου «Ζήμενς» αναδίνεται κι απ' τον τελευταίο πόρο του συστήματος που υπηρετούν, εκείνοι τι λέτε θυμήθηκαν; Τα ...«ρούβλια από τη Μόσχα»!

*

Επιστρατεύοντας το «θάρρος» του θρασύδειλου, και χωρίς βέβαια να τολμά να αναφέρει τη λέξη «ΚΚΕ», ο ειδικευμένος σε τέτοιες αποστολές αρθρογράφος του «Βήματος» (ο ίδιος που το 2001 σε ένα ντελίριο ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας απηύθυνε ύμνους στον «Αγιο Σημίτη»!), διαπιστώνει σε χτεσινό του αρλουμπολόγημα ότι «θέλει μεγάλο θράσος» να διαμαρτύρεται για το σκάνδαλο «Ζήμενς» όποιος, όπως γράφει, υπερασπίστηκε «αυτή την ανθρωπιστική θεομηνία που ονοματίστηκε "υπαρκτός σοσιαλισμός"».

Φυσικά, δεν παραλείπει να προσθέσει τα περί «επιχορηγήσεων» από το ...παραπέτασμα (σ.σ.: τα ...«ρούβλια» που λέγαμε), προσκομίζοντας τα ίδια ακριβώς στοιχεία που προσκόμισε κι όταν έψαχνε (και δεν έβρισκε) τους «μαζικούς τάφους στο Κοσσυφοπέδιο».

*

Κατόπιν, λοιπόν, αυτής της νέας συμβολής του κυρίου στην «κάθαρση», θα θέλαμε να μας θυμίσει:

Την εποχή που αποτελούσε τον κολαούζο της κουστωδίας του κ. Σημίτη, τότε που συμμετείχε στις εκδρομές του πρώην πρωθυπουργού ως εκλεκτό μέλος της συντροφιάς που παραθέριζε στα Δολιανά, ήταν μαζί τους και ο Τσουκάτος; Μπα. Ο εν λόγω δεν έκανε παρέα με τους «στρατηγούς» των «Αγίων». Οπως είπαμε, λιβάνιζε τους «Αγίους», απευθείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ