Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θέλουν και δεν πρόκειται να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση στη Βουλή του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την αντιπαράθεση στη Βουλή του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της Ενέργειας και τα σκάνδαλα:

«Η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της Ενέργειας και τα σκάνδαλα ήταν εντελώς αποπροσανατολιστική και ανούσια.

Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και υλοποιούν τον "ευρωμονόδρομο" της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης του τομέα της Ενέργειας. Η διαφωνία τους αφορά μόνο στο πώς αυτή θα γίνει και στο ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα επωφεληθούν περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν την πολιτική τους. Ούτε ξένο ούτε ντόπιο κεφάλαιο πρέπει να κατέχει και να εκμεταλλεύεται τμήμα της Ενέργειας. Φτηνή Ενέργεια, που λειτουργεί υπέρ μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης και προστατεύει το περιβάλλον μπορεί να υπάρξει μόνο με τη δημιουργία ενός αποκλειστικά κρατικού - κοινωνικού φορέα Ενέργειας.

Σχετικά με τα σκάνδαλα και τα δύο κόμματα έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν όχι να τα αντιμετωπίσουν, αλλά ούτε να περιορίσουν τη διαφθορά που αναβλύζει από το σύστημα που υπηρετούν. Δε θέλουν και ούτε πρόκειται να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συγκάλυπταν τις ευθύνες τους για τα σκάνδαλα μέσω του δρόμου της παραπομπής τους σε εξεταστικές επιτροπές. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους μέσω της παραπομπής όλων των θεμάτων στη Δικαιοσύνη.

Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να τους εγκαταλείψουν οριστικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ