Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΟΤΕ»
Αναζητά επίμονα «στρατηγικό επενδυτή»!

Ο ΟΤΕ και άλλες πρώην ΔΕΚΟ πρέπει να παραμένουν στο κράτος, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης, ώστε - κοινωνικοποιημένες - να υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού

Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ μέσω των περίφημων «στρατηγικών συμμαχιών» ξεκαθάρισε χτες στη Βουλή - κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ - ο υφυπουργός Οικονομίας Ν. Λέγκας. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «θα εξετάζαμε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, μόνο σε περίπτωση που βρεθεί ένας αξιόπιστος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε καμιά βία γι' αυτό. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει μαζί με τον ΟΤΕ, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητες του οργανισμού».

Παρεμβαίνοντας στην Επερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης τόνισε ότι «για εμάς οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να ανήκουν στο κράτος, να είναι κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις. Μόνο έτσι μπορούν να υπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό, όμως, προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και προϋποθέτει και αλλαγές στην πολιτική εξουσία. Η θέση του Κόμματός μας είναι σταθερή και θα παλέψουμε κυρίως μέσα στο λαό και μέσα στους εργαζόμενους, με αγώνες, για να μπορέσουν να υπάρξουν τέτοιες προοπτικές».

Παράλληλα - αναφερόμενος στις επιπτώσεις των πολιτικών ιδιωτικοποίησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - σημείωσε ότι «από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισαν οι προσαρμογές του ΟΤΕ στη λογική της ελεύθερης αγοράς με το ν. 2057/1994 και άρχισε σταδιακά η μετοχοποίησή του μέχρι να φθάσει το 2000 στο 51%. Από το 1996 αρχίζουν οι αλλαγές στο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, για να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις και να εφαρμοστούν τα προγράμματα των οικειοθελών αποχωρήσεων του προσωπικού. Τα αποτελέσματα αυτών, αλλά και των κατοπινών αλλαγών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι μειώθηκαν οι εργαζόμενοι από είκοσι δύο χιλιάδες μόνιμοι το 1996, σε έντεκα χιλιάδες συνολικά αορίστου χρόνου και επινοικιαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ