Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝ
Αμετροέπεια και ... ανησυχία για το νέο ρόλο

Σε ένα ρεσιτάλ αμετροέπειας, που πίσω της κρύβεται η ...φιλοδοξία του να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο στην ενδεχόμενη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, εξελίσσεται το συνέδριο του Συνασπισμού. Στις χτεσινές ομιλίες των συνέδρων κυριάρχησαν οι κορόνες για το κόμμα το οποίο «έχει φέρει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό» και «είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων». Χαρακτηριστικά τα περί «συνταγής επιτυχίας» για την άνοδο του ΣΥΝ που είπε Δ. Παπαδημούλης. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής ...αποφάσισε πως απ' την κυβερνητική φθορά και την κρίση στο ΠΑΣΟΚ κερδίζει κυρίως ο ΣΥΝ και όχι το ΚΚΕ.

Οσοι σύνεδροι έκαναν κριτική στην πολιτική της ηγεσίας έμειναν σε επιμέρους ζητήματα και δεν ακούμπησαν, επί της ουσίας, τη συμβιβαστική πολιτική του κόμματός τους. Δεν έλειψε η «αγωνία» για το «νέο ρόλο» του ΣΥΝ, αλλά και οι «μπηχτές» στον Αλ. Αλαβάνο. Ο Στ. Μπαγιώργος, μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας, υποστήριξε πως, παρόλο που παρακολούθησε «με συμπάθεια» την ομιλία του απερχόμενου προέδρου, δεν κατάλαβε την εναλλακτική πρόταση πλειοψηφίας. Στο ζήτημα της διακυβέρνησης, είπε, χρειάζεται πρόταση με στόχο που θα λέει με ποιους και πώς θα γίνει. Προφανώς ήθελε να ακούσει και ονοματεπώνυμο...

Πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις, έγινε παρουσίαση των προσυνεδριακών κειμένων και της έκθεσης επιτροπής οικονομικού ελέγχου. Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα με ομιλίες συνέδρων, μεταξύ αυτών και οι υποψήφιοι πρόεδροι Α. Τσίπρας και Φ. Κουβέλης, ενώ θα ψηφιστούν και οι πολιτικές αποφάσεις. Αύριο θα γίνει η εκλογή της νέας ΚΠΕ του ΣΥΝ και του νέου προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ