Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Ζητάει και τα ρέστα η κυβέρνηση

Κέρδισαν(!) τα ασφαλιστικά ταμεία από τις επενδύσεις στα δομημένα ομόλογα, αποφαίνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα «φέρτε τα λεφτά μας πίσω»

Να βγει «και από πάνω» επιχειρεί θρασύτατα η κυβέρνηση στην υπόθεση των ομολόγων, τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζεται το τζογάρισμα και άρα η καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Εκμεταλλευόμενη την οργανωμένη για το σκοπό αυτό επιστροφή ενός μέρους των κλοπιμαίων σε ορισμένα ταμεία από τις τράπεζες, η κυβέρνηση πασχίζει όχι απλά να κουκουλώσει το σκάνδαλο, αλλά και να βγει και η ίδια «λάδι». Γεγονός είναι επίσης ότι την τακτική της διευκολύνει η κριτική του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που επί τρεις μήνες τώρα επικεντρώνουν το θέμα στις μίζες και τις ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων κυβερνητικών στελεχών, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζονταν το τζογάρισμα της περιουσίας των Ταμείων στο χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χτες τα σαθρά επιχειρήματα ότι δηλαδή με την επαναγορά ομολόγων από ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει «ούτε γάτα ούτε ζημιά»! Αντίθετα, τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ισχυρίστηκε επικαλούμενος το παράδειγμα του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ), «κέρδισαν»(!) από την αγορά των δομημένων ομολόγων. «Από εκεί που το σύνθημα ήταν "φέρτε τα λεφτά πίσω", διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο πήγαν πίσω τα χρήματα του κεφαλαίου, αλλά σε 10 μήνες οι δημοσιογράφοι κέρδισαν 3.100.000 ευρώ», ισχυρίστηκε ο Θ. Ρουσόπουλος, παραβλέποντας ότι το Ταμείο των δημοσιογράφων «κέρδισε» (σ.σ. δεν είναι αλήθεια), επειδή υπήρξαν αντιδράσεις και «έσπασε» η σύμβαση για το 20ετές(!) ομόλογο.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση υψώνει προστατευτική ασπίδα στα στελέχη της του οικονομικού επιτελείου που χειρίστηκαν την υπόθεση των ομολόγων, ενώ κλιμακώνει τη βολική δικομματική κοκορομαχία, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδιναν ψευδή στοιχεία από την αρχή, είτε από προχειρότητα και άγνοια είτε από σκοπιμότητα». Αναφορικά με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να δοθούν στη δημοσιότητα οι συμβάσεις των ομολόγων, ο εκπρόσωπος τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει κρίνει ότι το συμφέρει πολιτικά να κινείται στο θέμα των ομολόγων, παρά τις ανακολουθίες που έχουν επιδείξει σε δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τους αστείους ισχυρισμούς ότι τάχα «η κυβέρνηση δε συγκαλύπτει τίποτα», αλλά ήταν σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στο ερώτημα ποιες ήταν «οι απαράδεκτες ενέργειες» που είχε παραδεχτεί ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής ότι είχαν διαπραχθεί στην υπόθεση των ομολόγων.

Τόσο ο εκπρόσωπος όσο και ο Γ. Αλογοσκούφης υπερασπίστηκαν τον γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρή, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και της κριτικής του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο υπουργός Οικονομίας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «ασφαλώς» και υποστηρίζει τον Γ. Κουρή (σ.σ. ο ίδιος άλλωστε στήριζε μέχρι τέλους και τον Σ. Τσιτουρίδη...), ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «άδικη επίθεση» σε βάρος του γγ του υπουργείου Οικονομικών. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο Γ. Κουρής «φρόντισε ώστε το δάνειο να είναι επωφελές για το ελληνικό δημόσιο» και άρα τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το πρόσωπό του «επαναλαμβάνουν φήμες για τη δημιουργία εντυπώσεων». Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κ. Κουρής έχει ήδη δηλώσει γραπτά στον κ. Ζορμπά πως αυτονοήτως είναι στη διάθεσή του για την έρευνα που διενεργεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανείς δε βλέπει ζημιά στα Ταμεία!(2010-10-15 00:00:00.0)
Σπρώχνει στον τζόγο κι άλλα λεφτά των ασφαλισμένων(2010-10-06 00:00:00.0)
Από τα «κέρδη» του δημοσίου οι μίζες!(2007-06-09 00:00:00.0)
Ζητά και τα ρέστα η κυβέρνηση...(2007-05-18 00:00:00.0)
«Ενοχη σιωπή» υπέρ του τζόγου(2007-05-03 00:00:00.0)
Ευλογεί το τζογάρισμα σε ομόλογα!(2007-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ