Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9997

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μπει «στοπ» στα μέτρα τεμαχισμού του ΟΣΕ

Το σθεναρό και αταλάντευτο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων, επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει κάθε αγώνα για να παρεμποδιστεί η πολιτική τεμαχισμού και ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, που προωθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


ΣΕΛ.  3

ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

Διπλασιασμό των τιμών στα «φτηνά» εισιτήρια και αύξηση μέχρι 42% στα υπόλοιπα, αποφάσισε η κυβέρνηση

Το διπλασιασμό των τιμών στα «φτηνά» εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής και τη σημαντική (μέχρι 42%) αύξηση στα υπόλοιπα, αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοινώθηκε χτες από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Οι αυξήσεις θα επιβληθούν σε δύο δόσεις, η πρώτη την 1η του Μάη και η δεύτερη την 1η του Γενάρη του 2009.

Η πρόκληση της κυβέρνησης είναι ολοφάνερη, αφού με τον τρόπο αυτό επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις οικογένειες των εργαζομένων και ενισχύει ακόμα περισσότερο τη ληστεία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά, κλιμακώνοντας συνολικά την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της πλουτοκρατίας. Παράλληλα, επαναφέρει τις προτάσεις του Κόμματος:

  • Καμία αύξηση στα εισιτήρια.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους εργαζόμενους το πρωί, μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τις άλλες ώρες.
  • Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑμΕΑ.
  • Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας μεταφορών.

ΣΕΛ.  13

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας

Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τις οικογένειες για φάρμακα, θεραπείες, αναλώσιμα, τεχνικά βοηθήματα, την εκπαίδευση και αποκατάσταση των ΑμΕΑ, απαίτησαν ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες των Ατόμων με Αναπηρία με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ, στο θέμα της πρόσβασης στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, πρότεινε άμεση πρόσληψη όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων με ευθύνη του Δημοσίου, ίδρυση δημόσιου δικτύου προστατευμένων εργαστηρίων για αναπήρους, κοινωνική σύνταξη 650 ευρώ, ενώ για τους ανίκανους προς εργασία κοινωνική σύνταξη 1.050 ευρώ.

Γονείς και ανάπηροι δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, με πρώτο σταθμό την απεργία στις 13.2.2008 με το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
Πλατιά απήχηση συναντούν οι θέσεις του ΠΑΜΕ

Κορυφώνεται χωρίς καμιά ανάπαυλα η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις 13 του Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  15
ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ
Σύμμαχοι έτοιμοι να πεθάνουν για το Αφγανιστάν

Συμμάχους έτοιμους «να πολεμήσουν και να πεθάνουν», ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, στη διήμερη άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, για το Αφγανιστάν. Στους προθύμους η ελληνική κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  9
Νέος αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος

Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος εκλέχτηκε, χτες, αρχιεπίσκοπος.


ΣΕΛ.  19
Καταγγελία για υπεξαίρεση σε βάρος του ΝΑΤ

Για υπεξαίρεση σε βάρος του ΝΑΤ του ποσού 1.362.790,73 ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού τον όμιλο ΛΟΥΗ και την Τράπεζα Κύπρου.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ