Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο αρχείο οι καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου

Κατάθεση του Μ. Κεφαλογιάννη στην εισαγγελέα

Λόγω ελλιπών στοιχείων τέθηκαν χτες στο αρχείο από την εισαγγελέα Μαρία Γκανέ, οι καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με την εμπλοκή του Σπύρου Κλαδά σε διακανονισμό της υπόθεσης των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταθέσει ο Θέμος Αναστασιάδης σε γαλλική τράπεζα. Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος είχε μεσολαβήσει προκειμένου να συναντηθούν ο Κλαδάς με τον Τριανταφυλλόπουλο, γεγονός που δε διαπίστωσε η εισαγγελέας μετά από τη σχετική έρευνα που έκανε.

Στο μεταξύ, χτες κατέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η πρώτη, με αφορμή καταγγελίες του δεύτερου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κεφαλογιάννης είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δημοσιογράφοι του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ, προκειμένου να αναλάβουν σύμβουλοι επικοινωνίας του και όταν εκείνος είχε αρνηθεί είχαν προχωρήσει σε συκοφαντικά σε βάρος του δημοσιεύματα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, δήλωσε: «Τα τελευταία γεγονότα στέλνουν ένα μήνυμα προς όλους: Κόμματα, ΜΜΕ, συνδικαλισμό. Κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Το μήνυμα στα κόμματα είναι περισσότερη πολιτική, λιγότερη ενημέρωση. Το μήνυμα στα ΜΜΕ είναι κάθαρση, αυτοκάθαρση. Το μήνυμα στο συνδικαλισμό είναι να ανταποκριθούμε στα μηνύματα της νέας εποχής. Η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της. Ο πρωθυπουργός είναι το τελευταίο ανάχωμα στο πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μας κρίνει, μας βλέπει, μας επικρίνει, μας κατακρίνει. Είναι η ώρα των αποφάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ