Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή στο νέο ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την πανθεσσαλική συγκέντρωση στον Τύρναβο

Την πρώτη πανθεσσαλική εκδήλωση, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο κατά του σερβικού λαού που συνεχίζεται, οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", την Κυριακή των Βαϊων (4/4/99) στις 12 το μεσημέρι, στον Τύρναβο. Οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν όλους τους Θεσσαλούς πατριώτες - με κάθε μεταφορικό μέσο - να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" έξω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο.

Ηδη, φορείς της Θεσσαλίας ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους και παίρνουν πρακτικά μέτρα για την επιτυχία της εκδήλωσης. Η μετάβαση στον Τύρναβο από τη Λάρισα, θα γίνεται και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ με φθηνό αντίτιμο εισιτηρίου και με εξασφαλισμένη την επιστροφή. Τα λεωφορεία θα αναχωρούν από το πρακτορείο την Κυριακή, μετά τις 10 το πρωί.

Οπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλίας: "Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει την υποστήριξή της στην επέμβαση και παρέχει κάθε διευκόλυνση για μεταφορά πολεμικού υλικού και ένοπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ προς τη Γιουγκοσλαβία. Από την άλλη ο ελληνικός λαός μέρα με τη μέρα αναπτύσσει ένα πρωτοφανές αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα. Ο λαός μας με διάφορες εκδηλώσεις, με ενωτικό πνεύμα εκφράζει την αντίθεσή του στη ΝΑΤΟική επέμβαση κατά του σερβικού λαού, καταδικάζει τον κύριο ένοχο αυτής της βάρβαρης επίθεσης, τον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις που υλοποιούν και στηρίζουν τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει" τονίζουν.

"Μόνο η λαϊκή κατακραυγή, η αντιπολεμική δράση του λαού μας και των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου, μπορεί να σταματήσει το φονικό χέρι που σπέρνει τη φωτιά στα Βαλκάνια, το θάνατο και τη δυστυχία σήμερα στη Σερβία, την προσφυγιά για χιλιάδες ανθρώπους και που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς των Βαλκανίων. Ο λαός της περιοχής μας με μαζικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις εκφράζει τη θέλησή του να αγωνιστεί κατά των πολεμοκάπηλων. Κάθε νέα εκδήλωση που οργανώνεται είναι πιο μαζική από την προηγούμενη" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντιόμαστε 7 - 8 Ιούλη. Στόχος: ΝΑΤΟικό στρατηγείο Τυρνάβου(2001-06-15 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα(2000-06-04 00:00:00.0)
Φιλειρηνικό σάλπισμα(2000-05-30 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της «Dynamic Mix»(2000-05-27 00:00:00.0)
Σήμερα η πορεία Ειρήνης(2000-05-18 00:00:00.0)
Αντιπολεμική "εφόρμηση" στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο(1999-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ