Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Διαδηλώνουν όμως και κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, και γι' αυτό η απεργιακή τους πορεία θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία

Στο δρόμο του αγώνα συναντώνται ξανά οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις κοινότητες της χώρας, αντιδρώντας στην επίθεση των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων τους από την κυβερνητική πολιτική, με 24ωρη, κατ' αρχήν, απεργία και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, αύριο, Παρασκευή. Απεργία που συνοδεύεται και από έντονο αντιαμερικανικό περιεχόμενο, καθώς σε χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), αποφασίστηκε η πορεία που θα γίνει αύριο να καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία, προκειμένου να καταδικάσουν τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αιτήματα της απεργίας, το προεδρείο της Ομοσπονδίας κατήγγειλε την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών να κάνει καν συζήτηση και έδωσε την απάντηση, το δρόμο του αγώνα. Ετσι, αύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στους κατά τόπους νομούς που θα καθορίσουν τα σωματεία. Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις δέκα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, απ' όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια στην αμερικανική πρεσβεία. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν στις 22 και 23 του Απρίλη, ενώ στις 24 και 25 του ίδιου μήνα αποφασίστηκε αποχή των εργαζομένων από τις εργασίες τους.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων διεκδικούν: Τη θεσμοθέτηση του 35ωρου, με 7ωρο πενθήμερο, χωρίς μείωση αποδοχών. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών του δήμου. Μείζον θέμα για τους εργαζόμενους αποτελεί η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητούν συγκεκριμένα την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που να καθορίζει ότι υπηρεσίες κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα θα λειτουργούν μέσα από τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων.

Την αντίδρασή τους στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δήμων, που ανακοίνωσε προχτές η υπουργός Εσωτερικών Β. Παπανδρέου, τόνισαν τα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας πως η λογική αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της ελαστικοποίησης της εργασίας.

Δήμος Αθηναίων

Σήμερα θα γνωστοποιηθεί και η στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων στην άρνηση της Δημοτική Αρχής να τους καταβάλει δεδουλευμένα, υπερωρίες, επιδόματα, πριμ και παροχές σε είδος. Πάντως, εκτιμάται πως οι εργαζόμενοι του δήμου θα ταχθούν υπέρ της πρότασης που έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου για 24ωρη απεργία αύριο, στάσεις εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, καθώς και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά το Πάσχα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθαύριο η 24ωρη απεργία σε δήμους της Αττικής(2012-11-17 00:00:00.0)
Στα δικαστήρια έσυραν ξανά τους απεργούς(2009-12-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-02-27 00:00:00.0)
Να μπει στο στόχαστρο η πολιτική της ομηρίας(2007-07-11 00:00:00.0)
Οι συμβιβασμένοι διαιωνίζουν τα προβλήματα(1999-02-20 00:00:00.0)
Πάνω από 80% στους δήμους(1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ