Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Να μην πατήσουν το πόδι τους οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ!

Να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα στην καθαγιασμένη από τους αγώνες για την ελευθερία πόλη του Μεσολογγίου οι πρεσβευτές των χωρών που αποφάσισαν και συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, καλεί τον δήμαρχο της πόλης η ΚΟ Μεσολογγίου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της. Επιπλέον, η ΚΟ καλεί τον δήμαρχο να επιστρέψει τις τιμητικές προσκλήσεις στις παραπάνω πρεσβείες, που απέστειλε με αφορμή τους γιορτασμούς για την 173η επέτειο της Εξόδου, στις 3 και 4 του Απρίλη.

Ωστόσο, σε χτεσινή, κοινή, σύσκεψη φορέων και δημάρχου στο δημαρχείο για το ίδιο θέμα, την πρόταση του ΚΚΕ υποστήριξαν η ΠΕΑΕΑ, η ΕΛΜΕ και η "Δημοτική Αντίσταση", ενώ ο δήμαρχος την αρνήθηκε επίμονα, έχοντας την υποστήριξη των άλλων φορέων που συμμετείχαν!

Η ΚΟ Μεσολογγίου του ΚΚΕ σε νέα της ανακοίνωση με αφορμή τα αποτελέσματα της σύσκεψης, σημειώνει ότι "σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών της Εξόδου, που με τον απαράμιλλο αγώνα τους και τη θυσία τους έδειξαν σε όλο τον κόσμο τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Κλήθηκαν στις γιορτές Εξόδου οι θύτες των ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων να τιμήσουν (!) τους νεκρούς αγωνιστές που αγωνίστηκαν για τα πανανθρώπινα αυτά ιδανικά".

Τέλος, η ΚΟ Μεσολογγίου του ΚΚΕ "καλεί το λαό της πόλης και της περιοχής, καθημερινά και στις γιορτές Εξόδου να αποδοκιμάσει έντονα τις γκανγκστερικές επιδρομές των αμερικανοΝΑΤΟικών, καθώς και την τυχόν παρουσία εκπροσώπων - πρεσβευτών των κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην επέμβαση. Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους νατοϊκούς πρεσβευτές, τους οποίους προειδοποιούμε να μην πατήσουν το πόδι τους στο Μεσολόγγι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ