Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καθεστώς κατοχής

Με αποικία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής μοιάζει πλέον η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα. Κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και οι άλλοι ΝΑΤΟικοί "σύμμαχοι". Η κυβέρνηση έχει θέσει υπό τις εντολές τους όλους τους μηχανισμούς της. Η Αστυνομία, ο Στρατός και το Λιμενικό, εμφανίζονται να μην έχουν άλλη αρμοδιότητα παρά μόνο αυτή της ορτινάτσας και απλώς εκτελούν εντολές. Ετσι, την ώρα που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Σέρβων κλιμακώνονται, οι Ελληνες υποτελείς έχουν μετατρέψει σε στρατοκρατούμενες - αστυνομοκρατούμενες περιοχές, το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και το οδικό δίκτυο προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Τα γερμανικά άρματα μάχης ήρθαν το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη και τα φυλάνε Ελληνες λιμενικοί και αστυνομικοί, προκειμένου να μην εκτεθούν στην κοινή θέα, των οργισμένων Θεσσαλονικιών που ζητούν απεμπλοκή της χώρας μας από το βρώμικο πόλεμο και να φύγουν οι μακελάρηδες των λαών από την πόλη τους. Από το πλοίο ξεφορτώθηκαν 27 άρματα μάχης "Λέοπαρντ" και περισσότερα από 150 οχήματα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Επίσημα κανείς δεν ενημερώνει για την αποστολή τους. Εγινε όμως γνωστό ότι παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και το στρατόπεδο της Σίνδου για τη στάθμευσή τους ώστε να μη προκαλεί η παρουσία τους στο λιμάνι.

Από το βράδυ της Τρίτης, με εντολή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, απαγορεύτηκε η είσοδος στο λιμάνι. Τα τηλέφωνα έκλεισαν και τα στόματα σφράγισαν. Η εντολή παραμένει σε ισχύ. Ετσι και χθες κανένας δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ ή τηλεοπτικό συνεργείο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το χώρο. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο αεροδρόμιο. Από την πλευρά της, η στρατιωτική ηγεσία προσπαθεί να πείσει πως δε γνωρίζει από πριν την εξέλιξη της ΝΑΤΟικής επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ