Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
"ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι"

"ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι", βροντοφώναξε χτες ο λαός του Περιστερίου,που συμμετείχε στην αντιπολεμική συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ενάντια στην επέμβαση στα Βαλκάνια, η οποία απαρτίζεται από δεκάδες φορείς του δήμου.

Με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν",οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν νέους που κρατούσαν στα χέρια τους αναμμένους πυρσούς και μια ελληνική σημαία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργάνωσαν τη συγκέντρωση και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δήμου. Ο επικεφαλής της ΔΑΣ, Π. Σοφός,τόνισε ότι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση της απάνθρωπης πολιτικής του ιμπεριαλισμού και καταλόγισε ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση που στηρίζει την επέμβαση.

Εκ μέρους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας μίλησε ο Γιώργος Τιγκινάκας,ο οποίος τόνισε ότι μόνος δρόμος για το λαό είναι να αγωνιστεί και να μπει φραγμός στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς των βομβαρδισμών. Ακολούθησε λαμπαδηδρομία στους δρόμους του Περιστερίου.

Καισαριανή

Την αντίθεσή τους στη δολοφονική επίθεση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη Γιουγκοσλαβία εξέφρασαν ο λαός και η δημοτική αρχή της Καισαριανής κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χτες στο δημαρχείο της πόλης. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Γ. Κατημερτζής κατήγγειλε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που επέτρεψε στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα να διέλθουν από ελληνικό έδαφος στο δρόμο τους προς τη Γιουγκοσλαβία. Παράλληλα, επισήμανε πως η δημοτική αρχή της Καισαριανής συμμετέχει ενεργά σε όλες τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που γίνονται και συμπαραστέκεται ενεργά στο γιουγκοσλαβικό λαό που παλεύει για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Επιπλέον, κάλεσε τους δημότες να πάρουν μέρος στην παναττική συγκέντρωση της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στη ΝΑΤΟική επίθεση.

Νίκαια

Γέμισε χτες από Νικαιώτες η Αίθουσα Σμυρναίων στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς. Στις ομιλίες τους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ καταδίκασαν τη ΝΑΤΟική επέμβαση και την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Στην εκδήλωση μίλησε και Κούρδος αγωνιστής.

Χολαργός

Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει αντιΝΑΤΟική συναυλία ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στη Σερβία το Σάββατο 3 Απρίλη στις 7.00 μ.μ. στο Αλσος Περικλέους με τη συμμετοχή του συγκροτήματος του Στ. Ψαραδάκου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ