Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η σιωπή είναι συνενοχή!

Την ένοχη σιωπή της ΕΕ και την υποτακτική στάση της αγγλικής κυβέρνησης και προσωπικά του Τ. Μπλερ, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο πρύτανης του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν, χτες το μεσημέρι, οι φοιτητικές παρατάξεις, υπό την αιγίδα της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Δ. Ευρυγένης της Νομικής Σχολής.

Ο Γιάννης Ζιώγας,καθηγητής του πανεπιστημίου κάλεσε από το βήμα τον ελληνικό λαό να πάρει θέση ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Να αφορίσει και να αντιταχθεί στα διλήμματα πόλεμος για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών ή ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Και τόνισε: "Η ελπίδα για τη λύση βρίσκεται στη μαζική αντίσταση και αντεπίθεση των λαϊκών κινημάτων και πρώτιστα των Βαλκανικών χωρών. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Είναι συνενοχή".

Εκ μέρους των ΠΚΣ, ο Βασίλης Τασούλας κάλεσε όλους τους φοιτητές να αντισταθούν και να καταδικάσουν τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ στα εσωτερικά των άλλων χωρών, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα. Να διαδηλώσουν ενάντια στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, στο βρώμικο πόλεμο των Αμερικανών. Να απαιτήσουν όλοι μαζί να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να μην εμπλακεί η χώρα σ' αυτόν τον πόλεμο.

Στην επιφάνεια του ζητήματος έμειναν για άλλη μια φορά ο νομάρχης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους. Οι τοπικοί άρχοντες απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική, έκαναν γνωστά στους πολίτες τα αισθήματα αλληλεγγύης τους προς το σερβικό λαό, ενώ δεν έκαναν ούτε μια νύξη, ούτε ένα μικρό σχόλιο για τη δόλια στρατηγική πολιτική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Απέκρυψαν συστηματικά την ένοχη εμπλοκή της Ελλάδας στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και περιορίστηκαν να δηλώσουν, με αίσθημα περηφάνιας ότι η χώρα θα δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον σερβικό λαό.

  • "Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στο λαό της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας, χωρίς καν να αποφασίσει γι' αυτό ο ΟΗΕ. Η επιβολή διά πυρός και σιδήρου της "Νέας Τάξης" του ΝΑΤΟ, ανάβει τη φλόγα του πολέμου ξανά στα Βαλκάνια", τονίζει ανακοίνωση - κάλεσμα που υπογράφεται από τις οργανώσεις των πολιτικών νεολαιών του Νομού Πιερίας, ΚΝΕ, Ν. ΔΗΚΚΙ, Ν. ΠΑΣΟΚ και ΟΝΝΕΔ. "Ο πόλεμος αυτός, συνεχίζει η ανακοίνωση, αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η νεολαία της πόλης μας αλλά και όλης της Ελλάδας δε θα γίνει βορά στα κανόνια της "Νέας Τάξης" και του ΝΑΤΟ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ