Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με πορεία στη συναυλία

Κάλεσμα της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική προσυγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου, δίπλα στο Αλκαζάρ, και σε πορεία προς το χώρο της συναυλίας στην Πλατεία Αριστοτέλους

Με μια δυναμική διαδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα καταδειχτούν καθαρά οι πραγματικοί ένοχοι για την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία - η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την πλήρη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης - θα φτάσει ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης στο χώρο της συναυλίας αύριο το απόγευμα. Η διαδήλωση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα από το χώρο προσυγκέντρωσης, την Πλατεία Δημαρχείου, δίπλα στο Αλκαζάρ.

Από εκεί με σηκωμένα τα κόκκινα λάβαρα, τα ίδια που σταμάτησαν το τρένο με τα γερμανικά τανκς, οι διαδηλωτές θα πορευτούν μέχρι το χώρο της συναυλίας, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ο αγωνιζόμενος λαός της πόλης, που βρίσκεται σε μια διαρκή διαδήλωση για πάνω από ένα μήνα τώρα, καλείται άλλη μια φορά να διαδηλώσει την απαίτησή του να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Να βροντοφωνάξει την απαίτησή του να σταματήσει αμέσως η διέλευση των ταγμάτων του θανάτου από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Οι κομμουνιστές, που όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησαν για να αποκαλυφθεί η εμπλοκή της χώρας μας στη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ, που απέδειξαν με τις εφόδους τους στο λιμάνι ότι η Θεσσαλονίκη χρησιμοποιείται ως ορμητήριο των μακελάρηδων του σερβικού λαού, που ενίσχυσαν έτσι και με πλήρη γνώση το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται, δε θα είναι απλοί παρόντες σ' αυτή την εκδήλωση.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ,οργανωτής και αυτής της μεγάλης προσυγκέντρωσης στην Πλατεία Δημαρχείου, καλεί τους Θεσσαλονικείς συγκροτημένα και με πορεία να κατευθυνθούν προς το χώρο της εκδήλωσης. Κρατώντας ψηλά τα κόκκινα λάβαρα, με τα οποία τις προηγούμενες μέρες σταμάτησαν το τρένο του πολέμου που μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη γερμανικά άρματα μάχης για την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Με τα ίδια κόκκινα λάβαρα θα συνεχίσουν τη δράση τους, οργανώνοντας την αντίσταση του λαού ενάντια στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης" για ματοκύλισμα των Βαλκανίων.

Με δήλωσή του στο "Ρ" ο Νίκος Χριστάνης,μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημειώνει για το πλαίσιο δράσης της Οργάνωσης και το επίκεντρο της: "Εδώ και τρεις μήνες με καθημερινή επίπονη και επίμονη δραστηριότητα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και πολλοί προοδευτικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια τη συμμετοχή της χώρας μας στη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Ολες οι εκδηλώσεις που έχουν γίνει ως τώρα στη Θεσσαλονίκη είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την καταγγελία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, την καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για την άμεση και έμμεση εμπλοκή της στον πόλεμο και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη απέναντι στο σερβικό λαό για τις δύσκολες στιγμές που περνά.

Τέτοιες πρωτοβουλίες εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες και στις συνοικίες της πόλης και διακρίνονται για τη μαζική τους συμμετοχή. Με αυτή τη λογική οι κομμουνιστές θα πάρουν μέρος και στην αυριανή αντιπολεμική συναυλία. Με τα πανό και τα κόκκινα λάβαρα που κράταγαν στα χέρια όταν σταμάτησαν το τρένο του πολέμου, όταν ξεσήκωσαν την πόλη με τις κινητοποιήσεις τους. Με αυτά τα κόκκινα λάβαρα θα συνεχίσουν καθημερινά να οργανώνουν την αντίσταση και την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ