Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της «Dynamic Mix»
  • Το αντιΝΑΤΟικό, φιλειρηνικό «ραντεβού» των Θεσσαλών στις 4 Ιούνη, στο στρατηγείο του Τυρνάβου
  •  Πικετοφορία χτες βράδυ στη Λάρισα κι άλλες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας, την ερχόμενη βδομάδα

 

Δυναμικά θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής άσκησης «Dynamic mix 2000», οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα έρθει με την αντιπολεμική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής την Κυριακή 4 Ιούνη, στον Τύρναβο. Το φιλειρηνικό «ραντεβού» έχει οριστεί στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια θ' ακολουθήσει πορεία προς το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Για την επιτυχία της κινητοποίησης συνεχίζονται οι προετοιμασίες και στους 4 νομούς με εντατικούς ρυθμούς και οι Θεσσαλοί αγωνιστές είναι αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους μέχρι να φύγουν από την περιοχή και τη χώρα μας τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία της εξάρτησης, της υπονόμευσης της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Κάλεσμα σε κάθε πατριώτη που αγωνιά για το μέλλον του τόπου και των παιδιών του, ν' αντιδράσει στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης και στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας.

Στο μεταξύ, μέχρι την κινητοποίηση στο στρατηγείο του Τυρνάβου πραγματοποιούνται κι άλλες αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στη Λάρισα. Χτες το βράδυ η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ διοργάνωσε πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πικέτες, πορεύτηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά του πολέμου, του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, αλλά και εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, που «ξεπουλάει» την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία στους «συμμάχους».

Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» στη Λάρισα. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει πικετοφορία στους δρόμους της πόλης και την ερχόμενη Παρασκευή οι νεολαίοι αγωνιστές της ειρήνης θα στήσουν τραπεζάκια στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα ενημερώνουν τους Λαρισαίους πολίτες με υλικό για τα «κατορθώματα» του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που παραδίδει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές. Στον ίδιο χώρο θα γίνουν και συναυλίες από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ