Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Φιλειρηνικό σάλπισμα

Την Κυριακή η αντιπολεμική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο του Τυρνάβου

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγωνιστές της ειρήνης στη Θεσσαλία για την επιτυχία της αντιπολεμικής κινητοποίησης που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής την Κυριακή στον Τύρναβο, με την οποία θα κορυφωθούν οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις ενάντια στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic Mix 2000». Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση που θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Μέχρι την ημέρα της κινητοποίησης στο στρατηγείο του Τυρνάβου, θα γίνουν και άλλες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη». Αύριο θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία στους δρόμους της πόλης και την Παρασκευή οι νεολαίοι αγωνιστές της Ειρήνης θα στήσουν τραπεζάκια στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα ενημερώσουν τους Λαρισαίους πολίτες για τα «κατορθώματα» του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που παραδίδει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και συναυλίες από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.

Πατριωτικό κάλεσμα

Κάλεσμα στο λαό της Θεσσαλίας να πυκνώσει τις γραμμές του φιλειρηνικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και να αντιδράσει στη μετατροπή της πατρίδας μας σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, απευθύνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής και η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας.

Στην ανακοίνωση, ανάμεσα στ' άλλα, τονίζεται: «Αυτές τις μέρες η πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο πεδίο βολής, όπου ασκούνται ξένοι φαντάροι. Εχουν κατακλύσει και την περιοχή μας, όπως και άλλες περιοχές, χιλιάδες ένοπλες δυνάμεις, που προέρχονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ και προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να εφαρμόσουν τα εγκληματικά σχέδια σε βάρος όλων των λαών των Βαλκανίων και παραπέρα της Ανατολικής Ευρώπης και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Είναι αυτοί που αιματοκύλησαν πριν λίγο καιρό το γιουγκοσλαβικό λαό. Δεν τέλειωσαν όμως το "θεάρεστο έργο τους" και ετοιμάζουν να το συνεχίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια, με περισσότερη βαρβαρότητα, με καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων τους». Ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει πως «η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα που αποδέχονται τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς παίρνουν μέτρα να μην ενημερωθεί ο λαός για το χαρακτήρα και τους στόχους αυτής της επικίνδυνης ΝΑΤΟικής άσκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ