Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ"
Για δήμο ζωντανό, μαχόμενο, διεκδικητή

Ο Γιώργος Μπουσμπούκης υποψήφιος δήμαρχος

Εγινε χτες, 25 Αυγούστου, στο κτίριο ΔΕΠΚΑ, παρουσία πλήθους δημοτών και τοπικών ΜΜΕ, η ανακήρυξη του επικεφαλής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Σερρών" και υποψήφιου δημάρχου, Γιώργου Μπουσμπούκη.

Η ανακοίνωση της απόφασης για το πρόσωπο του επικεφαλής έγινε από τον Τάσο Σαββαϊδη,μέλος της γραμματείας της ΕΑΔΚΣ, ο οποίος παρουσίασε και τα βιογραφικά στοιχεία του υποψήφιου δήμαρχου.

Ο Γιώργος Μπουσμπούκης γεννήθηκε στο χωριό Λιμνότοπος Κιλκίς το 1963. Μέλος φτωχής αγροτικής οικογένειας πήγε στις Σέρρες σαν σπουδαστής των ΚΑΤΕΕ το 1981 και από τότε είναι μόνιμος κάτοικος Σερρών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Εχει πτυχίο τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού, αλλά εργάζεται σαν οδηγός ασθενοφόρου, υπάλληλος του Νοσοκομείου Σερρών.

Εχει ενεργοποιηθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού και αντιπρόσωπος στο τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ακόμα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Σερρών.

Με το αριστερό κίνημα έχει συνδεθεί από την εφηβεία. Υπήρξε γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ για μια πενταετία περίπου. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μπουσμπούκης αναφερόμενος στη σημασία των επερχόμενων εκλογών τόνισε. "Στις εκλογές αυτές οι δημότες έχουν δύο επιλογές. Από τη μια η επιλογή που λανσάρει το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο. Δηλαδή, τα ψηφοδέλτια υποταγής στη λογική που θέλει τους δήμους επιχειρηματίες, έτοιμους να επιβάλουν νέα τέλη για την παιδεία, την πρόνοια, την κάθε νέα αρμοδιότητα που θα τους επιβληθεί. Από την άλλη υπάρχει η επιλογή της αντίστασης, η επιλογή της Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης. Η ανάδειξή της σε ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης ενός κινήματος, με στόχο να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια επιβολής αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε δημοτική αρχή".

Εξηγώντας παραπέρα τη θέση της ΕΑΔΚ ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε: "Εμείς έχουμε άλλη φιλοσοφία για την ΤΑ. Θεωρούμε ότι ο δήμος πρέπει να είναι πρώτα απ' όλα κοντά στον δημότη, στα προβλήματα, στις ανησυχίες του. Να ασκεί εξουσία με τους δημότες ενημερωμένους, συμμάχους, συναγωνιστές και όχι παθητικούς θεατές. Με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Με διαφάνεια στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων. Ζωντανό, μαχόμενο, διεκδικητή".

Ο Γ. Μπουσμπούκης αναφέρθηκε επίσης στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης γι' το ξεπούλημα της Ιονικής και τους τυχοδιωκτικούς αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Σουδάν και το Αφγανιστάν και κάλεσε το λαό των Σερρών να δυναμώσει την πάλη του και να δώσει τη στήριξη και την ψήφο του στην "Ενωτική Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ