Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χριστόδουλος και "Στόχος"

"Κλήρος - στρατός - λαός, με όρθιο κεφάλι, Βυζάντιο και πάλι".

Μ' αυτό το πρωτοσέλιδο σύνθημα και με ολοσέλιδη φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στην πρώτη σελίδα, κυκλοφόρησε χτες ο φασιστικός"Στόχος"! Η εφημερίδα της "Μεγάλης Ελλάδας", όπως γράφει η ίδια, λανσάροντας ως όραμα του λαού την εφαρμογή των πιο αραχνιασμένων, των πιο αντιδραστικών ιδεών της άρχουσας τάξης.

Δεν είναι ασφαλώς καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η φασιστική εφημερίδα εμφανίζεται με αυτό το πρωτοσέλιδο μια μέρα ακριβώς μετά τα τραγούδια διαφόρων παπάδων στην Κόνιτσα, που ο Χριστόδουλος επικροτούσε χτυπώντας το πιρούνι στο ποτήρι, ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι συνάδελφοί του τραγουδούσαν το "πότε Παναγιά μου θα πάρουμε την Πόλη και την Αγιά - Σοφιά"!!!

Φυσικά ο φασιστικός "Στόχος" δεν αναφέρεται πρώτη φορά τώρα στα παραπάνω γραφικά και συνάμα επικίνδυνα. Αυτή είναι η αποστολή του: Να παίζει ρόλο βρώμικο, ύπουλο, αντιλαϊκό και πλήρως ύποπτο, αν κρίνει κανείς από το συνολικό του περιεχόμενο. Ομως τώρα ο "στόχος" είναι... ανεβασμένος! "Το διεκδικούμε, δυνάμωσε"! - γράφει...

Το θέμα βεβαίως, δεν είναι τόσο ο "Στόχος" όσο ο Χριστόδουλος. "Πες μου με ποιον πας, να σου πω ποιος είσαι", λέει ο λαός μας. Και ο Αρχιεπίσκοπος, όλο και πιο απροκάλυπτα, όλο και πιο συχνά, αναφέρεται στη μεγαλοϊδεατική πολιτική, που εξαιτίας της υπέφερε τόσα μύρια δεινά ο ελληνικός λαός. Και βέβαια χειροκροτείται από τον "Στόχο" που έχει πάρει - δίχως να είναι ο μόνος - υπό την προστασία του τον Χριστόδουλο...

Οι καιροί που ζούμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για το λαό. Και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι, όταν οι αντιλαϊκές επιδιώξεις εκφράζονται από ρασοφόρους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ